Pasta met kip, groene groenten en mozzarella in tomatensaus

Voorbereidingstijd

5 min

Kooktijd

15 min

Dieetvoorkeur

Vlees

Moeilijkheidsgraad

Makkelijk

Streek

Porties

4

Verrukkelijke pasta met kip, groene groenten en mozzarella in tomatensaus. Dit pastagerecht uit Italië is makkelijk te maken met de Bertolli pastasaus Alle Erbe. Eenvoudig en zeer snel zelf te maken in slechts 20 minuten tijd.

Deel deze pagina

Bereidingswijze

  1. Snijd de kipfilet in stukjes en haal de puntjes van de sperziebonen. Scheur de mozzarella in stukjes.
  2. Kook de penne rigate volgens de aanwijzingen op de verpakking ‘al dente’. Doe de broccoliroosjes en de sperziebonen 4 minuten voor het einde van de kooktijd bij de pasta in de pan. Giet de pasta en de groenten af.
  3. Verwarm ondertussen de extra vergine olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kipblokjes met wat zout en peper rondom bruin en gaar.
  4. Roer de Bertolli pastasaus Alle Erbe erdoor en laat het mengsel 5 minuten zachtjes pruttelen. Schep nu de pasta met de groenten er goed doorheen en laat het gerecht nog een paar minuten doorwarmen.
  5. Schep de pasta op borden en garneer met de stukjes mozzarella.

Ingrediënten

  • 400 g kipfilet
  • 200 g sperziebonen
  • 200 g broccoliroosjes
  • 1 bol mozzarella à 125 g
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 1 Bertolli Pastasaus Alle Erbe zak a 500g
  • 350 g penne rigate
Bekijk voedingswaarden
Energie656 kJ (157 kcal)
Eiwitten43,1 g
Koolhydraten82,4 g
Suiker16,7 g
Vezels5,9 g
Vet17,0 g
Verzadigd vet5,4 g
Zout0,59 g

Meer Vlees recepten