Tagliatelle met groene asperges, parmaham en groene kruiden

Voorbereidingstijd

-

Kooktijd

30 min

Dieetvoorkeur

Vlees

Moeilijkheidsgraad

Makkelijk

Streek

Emilia Romagna

Porties

4

Recept zelf tagliatelle koken met asperges. Recepten uit de Italiaanse keuken met pasta.

Deel deze pagina

In dit recept

No items found

Bereidingswijze

  1. Snijd het onderste stukje van de asperges af, en snijd ze daarna in stukken van 3 centimeter. Breng in een pannetje wat water aan de kook en blancheer hierin de asperges gedurende 8 minuten. Hak de verse basilicum en peterselie fijn en pel de tenen knoflook. Rasp de parmezaanse kaas.
  2. Schenk de slagroom in een pan. Voeg er drie hele teentjes knoflook aan toe en breng het zachtjes aan de kook. Laat het doorkoken tot de knoflook zacht is. Neem de pan van het vuur en haal de knoflook eruit (deze heb je niet meer nodig).
  3. Kook vervolgens de tagliatelle ‘al dente’ volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de extra vergine olijfolie in een pan en pers hierboven het vierde teentje knoflook uit.
  4. Fruit de knoflook even aan en voeg vervolgens de knoflookroom en de fijngehakte peterselie en basilicum toe. Breng de saus op smaak met peper en roer er de repen parmaham in stukken door.
  5. Meng nu de tagliatelle door de saus en maak het gerecht af met de asperges en parmezaanse kaas.

Ingrediënten

  • 700 g groene asperges
  • 3 el verse basilicum
  • 3 el verse peterselie
  • 4 teentjes knoflook
  • 150 g verse parmezaanse kaas (Parmigiano Reggiano)
  • 300 ml slagroom
  • 350 g tagliatelle
  • 2 el Bertolli olijfolie extra vergine originale
  • 300 g dun gesneden parmaham (Prosciutto Crudo)
Bekijk voedingswaarden
Energie966 kJ (231 kcal)
Eiwitten43,8 g
Koolhydraten72,1 g
Suiker5,9 g
Vezels5,4 g
Vet54,9 g
Verzadigd vet28,7 g
Zout1,41 g

Meer Vlees recepten