VEELGESTELDE VRAGEN

 • Via de website www.unilever.nl kunt u uw sponsoringsverzoek indienen. 

 • U kunt contact opnemen met Bertolli via het  contactformulier  op deze website.

 • Wij moeten je helaas meedelen dat wij niet in het bezit zijn van promotieartikelen.

 • Kijk op www.unilever.nl/careers voor de mogelijkheden.

 • Gezien de grote hoeveelheid van dergelijke verzoeken is het helaas niet mogelijk om jou informatie toe te sturen.

 • Bertolli-producten voldoen aan onze strenge kwaliteitseisen tot aan de houdbaarheidsdatum. Daarna kunnen wij de productkwaliteit niet meer garanderen.

 • Nee, wij leveren onze producten niet direct aan supermarkten, maar aan hun hoofdkantoor. Als supermarkten bij jou in de buurt dit product niet in hun assortiment hebben, kun je hen vragen of zij dit product voor je willen bestellen.

 • Voor een overzicht van alle vegetarische producten kunt u de producten pagina raadplegen.

 • E-nummers zijn stoffen die aan voedingsmiddelen worden toegevoegd om ze te verbeteren, bijvoorbeeld om de houdbaarheid ervan te kunnen garanderen. Veilige toevoegingen krijgen van de overheid een E-nummer. Het is een garantie die aangeeft dat de overheid de stoffen gecontroleerd en veilig bevonden heeft. Ook biedt een E-nummer de zekerheid dat je er niet te veel van binnenkrijgt.

 • E-nummer 621 is het nummer van natriumglutamaat, ook wel bekend als MSG of ve-tsin. Natriumglutamaat is het natriumzout van glutaminezuur, een aminozuur dat van nature aanwezig is in alle eiwitten. E621 wordt gebruikt als natuuridentieke smaakversterker. Natirumglutamaat kan gewonnen worden uit plantaardig eiwit of door fermentatie gemaakt worden. Hierdoor is het geschikt voor alle geloofsovertuigingen en diëten. Wanneer natirumglutamaat aanwezig is in een product, moet dit altijd vermeld worden bij de ingrediënten op de verpakking, als stofnaam of als E-nummer.

 • Additieven hebben diverse functies in producten, zoals bijvoorbeeld die van stabilisator, verdikkingsmiddel, conserveermiddel of antiklontermiddel. Unilever verkoopt met name producten met een redelijk lange houdbaarheid. Met name als we gedurende de totale houdbaarheidsperiode de productveiligheid en -kwaliteit willen blijven garanderen, dan is het gebruik van dergelijke additieven niet te voorkomen. Het gebruik van additieven is door de EU degelijk getest en uitgebreid onderzocht en daarmee is vastgelegd wanneer welke additieven wel en niet gebruikt mogen worden. De toegestane additieven hebben allemaal een zogenaamd E-nummer gekregen. Unilever houdt zich aan deze Europese wetgeving en zal deze E-nummers alleen gebruiken waar dit noodzakelijk is voor productkwaliteit en/of -veiligheid.

 • Allergeniciteit is ook vastgelegd in de Europese wetgeving. Mensen zijn met name allergisch voor eiwitten. De EU heeft vastgesteld welke allergenen expliciet op de verpakking vermeld moeten worden, omdat zij kunnen leiden tot zeer ernstige reacties bij mensen. Het is ons niet bekend dat veel mensen allergisch zijn voor E-nummers. Voor meer informatie over E-nummers verwijzen wij u graag naar het Voedingscentrum,  www.voedingscentrum.nl .

 • Wij hebben helaas geen lijst met producten die vrij zijn van een bepaald allergeen, aangezien deze snel achterhaald kan zijn. Wij verwijzen u voor informatie over allergenen naar onze verpakkingen. Wanneer één van de 14 verplicht te vermelden allergenen als ingrediënt gebruikt wordt in het product, staat dit bij de ingrediëntendeclaratie op de verpakking. Het gaat om de volgende bij de wet verplicht te vermelden allergenen: glutenbevattende granen, kippenei, vis, pinda, noten, soja, melk, inclusief lactose, schaaldieren, weekdieren, selderij, mosterd, sesamzaad, sulfiet en lupine. Unilever kiest er voor om sporen van deze 14 allergenen ook te vermelden als deze in een product aanwezig (kunnen) zijn. Hiervoor maken we gebruik van zinnen als 'kan sporen bevatten van ...´ of 'in deze fabriek worden ook .... verwerkt. ´Als het allergeen niet op de verpakking staat, zit dit allergeen dus niet in het betreffende product.

 • Helaas kunnen we geen lijst vrijgeven van alle aroma’s die wij in onze producten gebruiken. In geval van allergie kan er altijd contact worden opgenomen met Bertolli. Wij zullen dan voor u uitzoeken of deze stof in een van onze producten aanwezig is.

 • Neem dan gerust contant op met onze  helpdesk

Heeft u een andere vraag, klacht of compliment? Neem gerust contact met ons op. Vult u het contactformulier in en wij komen zo snel mogelijk bij u terug.

FAQ

Bekijk onze lijst met veelgestelde vragen.

Vind een antwoord