Duurzaam Geteelde Tomaten

TomatenDuurzaam geteelde tomaten
Bertolli heeft een passie voor lekker eten. Alleen ingrediënten uit de natuur zorgen voor de lekkerste smaken van onze producten. Daarom worden onze pastasauzen bereid met duurzaam geteelde tomaten. Door de tomaten duurzaam te telen selecteren we niet alleen de beste ingrediënten voor onze pastasauzen, maar leveren we ook een bijdrage aan een betere wereld.

Duurzaamheid

Om er zeker van te zijn dat de tomaten voor onze pastasauzen duurzaam worden geteeld, hebben wij in samenwerking met vooruitstrevende boeren een aantal richtlijnen uitgezet. Voor de perfecte smaak, geur en kleur van onze tomaten letten onze boeren op een aantal hele belangrijke zaken, namelijk:

de juiste eigenschappen van de tomaat
Het telen van de juiste tomaat begint bij het selecteren van tomatensoorten met de lekkerste zoete smaak, de mooiste rode kleur en de juiste samenstelling.Tomaat

De juiste hoeveelheid water
WaterGeavanceerde irrigatiesystemen zorgen ervoor dat elke tomatenplant precies de juiste hoeveelheid water krijgt. Dit betekent dat onze tomaten groeien met de juiste hoeveelheid water en voedingsstoffen. Dit zorgt niet alleen voor de geweldige smaak en de rijke rode kleur van onze tomaten, maar het helpt ook water te besparen.

Nutriënten en gewasbeschermingsmiddelen
Elke tomatenplant wordt zorgvuldig gevoed volgens een voedingsplan om ze sterk te houden en in staat te stellen om vruchten te produceren van de beste kwaliteit. Daarbij wordt er zo min mogelijk gebruik gemaakt van kunstmatige plantenvoeding om milieuvervuiling te voorkomen. Bovendien gebruiken we zo min mogelijk bestrijdingsmiddelen om onze gewasseZonn te beschermen tegen ongedierte en dergelijke.

Energie
De zon heeft een positieve impact op de groei, smaak en voedingsstoffen van de tomaat, maar er is ook extra energie nodig voor bijvoorbeeld irrigatiekanalen en machines. Om milieuvervuiling tegen te gaan, wordt het gebruik van duurzame energiebronnen gestimuleerd en het gebruik van fossiele brandstoffen verminderd.

Geoogst tijdens de seizoenspiek 
Het oogsten vindt pas plaats wanneer de tomaten hun natuurlijke rijping onder de volle Italiaanse zon op een open veld hebben volbracht. Hierdoor kunnen we de beste smaak, aroma’s en kleur garanderen. Na het oogsten krijgt het land even te tijd om tot rust te komen voordat we beginnen met nieuwe tomaten te planten. Meer te weten komen over de weg die onze tomaten afleggen nádat ze geoogst zijn? (zie `Van het land naar het schap`)Tomaten

Biodiversiteit
biodiversiteitDe diversiteit van leven, oftewel biodiversiteit is erg belangrijk, zowel onder als boven de grond. Biodiversiteit kan door de landbouw worden verbeterd of verminderd. Echter zijn wij en onze boeren het er over eens dat menselijke activiteit de biodiversiteit niet negatief mag beïnvloeden.

Lokale economie
Plattelandsgemeenschappen zijn afhankelijk van duurzame lokale landbouw. De productie van de tomaat zorgt voor het inkomen van de boer en voorziet de lokale bevolking van werk en inkomen. Investeren in de lokale economie staat bij ons daarom hoog in het vaandel.

Van het land in het schap
Na het oogsten, worden de tomaten naar de fabriek getransporteerd. De logistiek is strak gepland, zodat de versheid en kwaliteit van de geoogste tomaten behouden blijft. Een nauwkeurig sorteerproces zorgt ervoor dat alleen de beste tomaten met de beste kleur worden geselecteerd.

De geselecteerde tomaten worden geplet en verhit, in blokjes gesneden en het sap wordt door zeefmachines heen gehaald om het te scheiden van het vel en de zaden. Het tomatenvel en de zaden worden ingezet als lokaal veevoer, waardoor er niets wordt weg gegooid.

Het tomatensap wordt vervolgens snel ingekookt, totdat de juiste concentratie is bereikt voor de pastasauzen van Bertolli. Na het koken, wordt de basissaus gemengd met de tomatenblokjes en voor de verschillende pastasauzen op smaak gebracht met natuurlijke ingrediënten, kort verhit en verpakt. Het gehele proces wordt constant in de gaten gehouden, om er zeker van te zijn dat de producten de beste smaak, aroma’s en kleur behouden.

Uiteindelijk worden de producten zo snel mogelijk vanuit de fabriek naar de winkels getransporteerd, om de lekkerste pastasauzen te garanderen!

Beneden