Pasta pesto met chilivlokken

Voorbereidingstijd

1 min

Kooktijd

10min

Dieetvoorkeur

Vegetarisch

Moeilijkheidsgraad

Makkelijk

Streek

Liguria

Porties

4

Deel deze pagina

In dit recept

Bereidingswijze

  1. We beginnen met de pasta. Kook de pasta in gezouten water volgens de instructies op de verpakking en bewaar 100 ml van het kookvocht.
  2. Voeg de pesto en 100 ml kookvocht toe aan een pan en verhit deze. Roer het geheel goed door elkaar.
  3. Voeg hier vervolgens de gekookte orecchiette pasta aan toe en schep het om.
  4. Verdeel de pasta over 4 borden en serveer het met een snufje chiliflakes, geraspte Parmezaanse kaas en een takje basilicum. Als laatste een scheutje extra vergine olijfolie erover en buon appetito!

Variatie tip: ook lekker met feta in plaats van Parmezaanse kaas.

Ingrediënten

  • 300 gr pasta, wij gebruiken orecchiette
  • 100 ml kookvocht van de pasta
  • 1 EL olijfolie
  • 6 EL Bertolli pesto rosso
  • (Extra vergine) olijfolie
  • Chiliflakes
  • Parmezaanse kaas
  • Basilicum
Bekijk voedingswaarden
Energie
Eiwitten
Koolhydraten
Suiker
Vezels
Vet
Verzadigd vet
Zout

Meer Vegetarische recepten