Tagliata di Manzo met Bertolli saladedressing met balsamico azijn

Voorbereidingstijd

5 min

Kooktijd

10min

Dieetvoorkeur

Vlees

Moeilijkheidsgraad

Makkelijk

Streek

Tuscana

Porties

4

Deel deze pagina

Bereidingswijze

  1. Rooster de pijnboompitten en laat afkoelen.
  2. Zorg dat de entrecotes op kamertemperatuur zijn voordat je ze gaat grillen. Smeer ze in met olijfolie, zout en peper.
  3. Verhit een grillpan en grill de entrecotes 2 minuten per zijde.
    Laat ze 5 minuten in aluminiumfolie rusten.
  4. Snijd ze in reepjes en breng op smaak met zout en peper.
  5. Breng ondertussen de rucola – eikenbladmelange op smaak met zout, peper en de balsamicodressing.
  6. Verdeel de salade over 4 borden en leg het vlees erop, gevolgd door geraspte parmezaanse kaas.
  7. Leg het vlees erop en serveer met geraspte parmezaanse kaas en wat pijnboompitten.

Ingrediënten

  • 2 Courgettes
  • Handjevol pijnboompitten
  • 600 gr entrecote – 4 stuks*
  • Bertolli Extra Vergine Olijfolie
  • Zout en Peper
  • 150 gr Rucola – eikenblad melange
  • Bertolli saladedressing met balsamico azijn
  • Parmezaanse kaas
    Eventueel voor erbij:Cherrytomaatjes met olijfolie uit de oven
    Versgebakken brood**

    *In plaats van entrecôte, kun je ook kogelbiefstuk of ribeye gebruiken.
    ** In plaats van brood, kun je hier ook vers gebakken aardappeltjes bij serveren

Bekijk voedingswaarden
Energie
Eiwitten
Koolhydraten
Suiker
Vezels
Vet
Verzadigd vet
Zout

Meer Vlees recepten