Aardappelsalade met sperziebonen en pestodressing

Beoordeel dit recept
No votes yet
Bereidingstijd (min): 
10
Aantal personen: 
4
Gelegenheid: 
Alledaagse recepten
Menugang: 
Bijgerecht
Moment van de dag: 
Diner
Gerecht: 
Salade
Aardappelsalade met sperziebonen en pestodressing

introductie

Heerlijke frisse aardappelsalade met sperziebonen en pestodressing. De pestodressing voor deze heerlijke zomerse Italiaanse salade maak je natuurlijk met Bertolli pesto Verde. Er is genoeg voor 4 personen en heerlijk bij de barbecue.

Bereiding

Snijd de bosuien in ringetjes. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in drieën. Kook de aardappelen en sperziebonen samen in een pan met ruim kokend water en wat zout in 6-8 minuten beetgaar.

Dep de paprika’s droog en snijd ze in dunne reepjes. Boen de citroen schoon en rasp de helft van de schil eraf (alleen het gele deel, het witte eronder is bitter van smaak). Pers de citroen daarna uit.

Klop in een grote schaal een dressing van 2 eetlepels citroensap, de citroenrasp, Bertolli pesto Verde en extra vergine olijfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Giet de aardappelen en sperziebonen af in een vergiet, spoel ze na onder koud water, zodat het kookproces stopt en laat ze goed uitlekken. Schep de aardappelen, sperziebonen en bosuitjes door de dressing. Laat de salade nog minstens een half uur staan.

Serveer tips

Deze aardappelsalade met sperziebonen en pestodressing smaakt lekker bij gegrilde zalmfilet of een tartaartje.

Boodschappenlijstje

  • 2 bosuien
  • 750 g vastkokende aardappels
  • 500 g sperziebonen
  • 2 geroosterde paprika's (uit pot)
  • 1 citroen
  • 4 el Bertolli Pesto Verde
  • 4 el Bertolli extra vergine olijfolie
  • 4 el Bertolli Pesto alla Verde
19928

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    1439.4 kcal
  • Energy (kJ):
    6011.19 kJ
  • Eiwitten (g):
    22.57 g
  • Suiker (g):
    7.3 g
  • Vezel (g):
    27.67 g
  • Vet totaal (g):
    86.26 g
  • Saturated fat (g):
    13.09 g
  • Trans fat (g):
    0.13 g
  • Natrium (mg):
    710.48 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2