Basilicum pasta met kip en een salade van asperges en pesto

Beoordeel dit recept
Average: 4 (12 votes)
Bereidingstijd (min): 
20
Aantal personen: 
3
Seizoen: 
Lente
Gelegenheid: 
Alledaagse recepten
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
Gerecht: 
Gevogelte
Basilicum pasta met kip en een salade van asperges en pesto

introductie

Heerlijke basilicum pasta met gebakken kipreepjes en een lekkere asperge salade met baby gem, wortel en een frisse citroendressing.

Bereiding

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de farfalle af. Maak ondertussen de jonge worteltjes schoon. Schil de asperges, snijd houtige uiteinden eraf en snijd ze in schuine stukjes. Kook de worteltjes en asperges in ca. 8 min. in ruim kokend water met wat zout beetgaar. Giet af, spoelen koud en laat afkoelen.

Haal ondertussen de slablaadjes los. Pel de ui en snijd hem in halve ringen. Snijd de kip in reepjes. Was de citroen, rasp de schil en pers de vrucht uit. Roer een dressing van de pesto met 2 el koud water, de citroenrasp en naar smaak wat citroensap.

Verhit de olijfolie in een ruime hapjespan of wok. Roerbak de kip en ui 8 min. op een matig vuur. Voeg de pastasaus toe en breng aan de kook. Schep de farfalle door de saus en warm kort mee.

Verdeel de slablaadjes, groentjes en asperges over een grote schaal. Druppel de dressing erover. Schep de farfalle in 3 warme diepe borden en serveer de salade er apart bij.

Serveer tips

Maak van de Basilicum pasta met kip en de salade van asperges en pesto een volledige maaltijd. Serveer vooraf: Geroosterd brood met Pesto Rosso en salami (recept staat op de website) en toe: Roompuddinkjes (recept staat op de website)

Variaties

Vervang de Bertolli basilicum saus voor een pittige variant: de Bertolli pastasaus pikant.

Boodschappenlijstje

16291

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    2045.62 kcal
  • Energy (kJ):
    8545.78 kJ
  • Eiwitten (g):
    98.91 g
  • Suiker (g):
    60.2 g
  • Vezel (g):
    26.37 g
  • Vet totaal (g):
    50.13 g
  • Saturated fat (g):
    8.33 g
  • Trans fat (g):
    0.04 g
  • Natrium (mg):
    1884.03 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2