BBQ kipspiezen en courgette met pesto rosso aardappelsalade

Beoordeel dit recept
Average: 3.8 (17 votes)
Bereidingstijd (min): 
20
Aantal personen: 
4
Seizoen: 
Zomer
Gelegenheid: 
Barbecue
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
Gerecht: 
groenten
BBQ kipspiezen en courgette met pesto rosso aardappelsalade

introductie

Bij mooi weer of op een feestdag wordt in Italië al snel de barbecue tevoorschijn gehaald. Deze BBQ kipspiezen en courgette met Bertolli Pesto Rosso aardappelsalade past daar helemaal bij.

Bereiding

Kook de krieltjes gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en laat ze afkoelen. Snijd ondertussen de kipfilet in 20 stukken en rijg die aan 4 lange spiezen. Bestrooi de kip met wat peper, zout en paprikapoeder en bestrijk met een beetje Bertolli olijfolie.

Snijd kleine courgettes in de lengte doormidden; grote in de lengte in vieren. Bestrooi ze met wat peper, zout en paprikapoeder en bestrijk met een beetje Bertolli vloeibaar. Snijd de lente-uitjes in dunne ringen. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Laat ze op een bord afkoelen.

Meng de Bertolli Pesto Rosso in een grote schaal met de mayonaise, de lente-uitjes, de pijnboompitten en de krieltjes. Rooster de kipspiezen en de courgette op een hete barbecue of onder de grill in ca. 10 min. Keer geregeld. Schep vlak voor het eten de rucola door de aardappelsalade.

Leg de spiezen en de courgette op 4 borden en schep de Pesto rosso aardappelsalade erbij.

Variaties

De salade in deze BBQ kipspiezen en courgette met pesto rosso aardappelsalade kun je ook heel lekker maken met in de schil gekookte aardappelen. Snijd ze als ze gaar zijn, met schil en al, in stukken en roer het pestomengsel erdoor.

Boodschappenlijstje

  • 800 g voorgekookte krieltjes
  • 400 g kipfilet
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el Bertolli Olijfolie Classico
  • 2 grote courgettes
  • 8 lente-uien
  • 25 g pijnboompitten
  • 5 el Bertolli Pesto Rosso
  • 3 el mayonaise
  • 100 g rucola
  • Extra nodig: 4 lange barbecuespiesen
16309

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    2145.46 kcal
  • Energy (kJ):
    8986.51 kJ
  • Eiwitten (g):
    134.14 g
  • Suiker (g):
    51.72 g
  • Vezel (g):
    27.14 g
  • Vet totaal (g):
    95.68 g
  • Saturated fat (g):
    15.05 g
  • Trans fat (g):
    0.11 g
  • Natrium (mg):
    1261.15 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2