Ciabatta met zalm en olijventapenade

Beoordeel dit recept
No votes yet
Bereidingstijd (min): 
15
Aantal personen: 
4
Gelegenheid: 
Alledaagse recepten
Menugang: 
Bijgerecht
Moment van de dag: 
Lunch
Pittigheid: 
Mild
Ciabatta met zalm en olijventapenade

introductie

Verrukkelijke ciabatta met zalm en olijventapenade. Maak dit gerecht met Italiaans brood en zelfgemaakte olijventapenade eenvoudig zelf lekker op smaak gebracht met Bertolli Pesto Verde. Een groot succes bij de tapas, een barbecue of gourmet.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C en bak de ciabatta hierin ongeveer 4 minuten. Leg het brood op een rooster om af te koelen en snijd het daarna schuin in dikke plakken. Laat de oven aanstaan. Maak de olijven, de gepelde knoflook en de Bertolli pesto Verde samen fijn met een staafmixer of een hakmolen. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Snijd de zongedroogde tomaten in smalle reepjes en voeg deze samen met de olie toe aan het olijvenmengsel. Schep de tapenade nogmaals goed door.

Snijd de zalmfilet in stukken, ongeveer zo groot als een plak ciabatta. Beleg het brood met de zalm en bestrijk deze met de olijventapenade. Leg de ciabattaplakken op een rooster en bak ze nog ongeveer 3 minuten in de oven.

Serveer tips

Garneer deze ciabatta met zalm en olijventapenade met olijven of blaadjes basilicum.

Boodschappenlijstje

  • 1 ciabatta
  • 200 g groene olijven zonder pit
  • 200 g zwarte olijven
  • 4 tenen knoflook
  • 1 el Bertolli Pesto Verde
  • 100 g zongedroogde tomaten
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 750 g zalmfilet
  • extra nodig: staafmixer of hakmolen
15326

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    2456.93 kcal
  • Energy (kJ):
    10283.39 kJ
  • Eiwitten (g):
    181.3 g
  • Suiker (g):
    12.06 g
  • Vezel (g):
    20.04 g
  • Vet totaal (g):
    124.74 g
  • Saturated fat (g):
    17.85 g
  • Trans fat (g):
    0.26 g
  • Natrium (mg):
    6708.69 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2