Farfalle met tomatensaus, tonijn, venkel en kappertjes

Beoordeel dit recept
Average: 3.7 (7 votes)
Bereidingstijd (min): 
25
Aantal personen: 
4
Gelegenheid: 
Alledaagse recepten
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
Gerecht: 
Pasta
Pittigheid: 
Kruidig
Farfalle met tomatensaus, tonijn, venkel en kappertjes

introductie

Heerlijke farfalle met tomatensaus, tonijn, venkel en kappertjes maak je eenvoudig zelf met dit recept. Pastasaus Basilico is geïnspireerd op het Mediterraanse Sicilië. Verrukkelijke pastagerecht uit de Italiaanse keuken voor 4 personen.

Bereiding

Snijd het groen en het onderkantje van de venkelknollen. Snijd de venkel in grove stukken. Pel en snipper de ui. Laat de tonijn uitlekken. Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking 'al dente'. Voeg wat zout en een scheut olijfolie toe aan het kookwater.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit hierin de ui glazig. Voeg vervolgens de Bertolli pastasaus Basilico en de venkel toe. Laat het mengsel zo 10 minuten zachtjes pruttelen.

Schep de tonijn en de kappertjes erdoor en laat ze nog 4 minuten meepruttelen.

Verdeel de pasta over de borden en schep de saus erop.

Serveer tips

Deze farfalle met tomatensaus, tonijn, venkel en kappertjes is erg lekker met een italiaanse salade.

Boodschappenlijstje

  • 2 venkelknollen
  • 1 ui
  • 2 blikjes tonijnstukken in olijfolie à 160 g
  • 350 g Bertolli Pasta Farfalle
  • 3 el olijfolie
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Basilico à 500 g
  • 2 el kappertjes
15214

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    2582.38 kcal
  • Energy (kJ):
    10906.83 kJ
  • Eiwitten (g):
    141.98 g
  • Suiker (g):
    39.87 g
  • Vezel (g):
    26.77 g
  • Vet totaal (g):
    85.68 g
  • Saturated fat (g):
    12.66 g
  • Trans fat (g):
    0.04 g
  • Natrium (mg):
    4251.21 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2