Fettucini met kip, olijven, tomaat en rucola

Beoordeel dit recept
Average: 3.6 (17 votes)
Bereidingstijd (min): 
20
Aantal personen: 
4
Gelegenheid: 
Alledaagse recepten
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
Gerecht: 
Gevogelte
Pittigheid: 
Kruidig
Fettucini met kip, olijven, tomaat en rucola

introductie

Heerlijke Italiaanse fettucini met kip, olijven, tomaat en rucola. Extra lekker door Bertolli Pastasaus Basilico. Fettucini is een pasta uit de Romaanse keuken en is een dikke platte noedel. Een verrukkelijk pastagerecht uit de Italiaanse keuken. Haal in minder dan een half uur tijd Italië in huis met deze pasta met kip.

Bereiding

Kook de fettuccine pasta ‘al dente’ volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in stukjes en kruid ze met peper en zout. Snijd de bosuitjes in ringen. Hak de olijven in grove stukken en was de cherrytomaatjes. Rasp de Parmezaanse kaas.

Verwarm de Bertolli olijfolie in een koekenpan en bak hierin de stukjes kipfilet rondom bruin en krokant. Voeg vervolgens de bosui, olijven en cherrytomaatjes toe en roerbak alles een paar minuten op hoog vuur.

Schep dan de Bertolli pastasaus Basilico erdoor en laat het gerecht nog 10 minuten zachtjes pruttelen. Schep vlak voor het einde de gewassen rucola erdoor.

Serveer de pasta direct in een grote schaal en garneer het gerecht met wat Parmezaanse kaas.

Serveer tips

Deze fettuchini met kip, olijven, tomaat en rucola is erg lekker met italiaans ciabatta- of foccaciabrood.

Boodschappenlijstje

15333

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    2767.75 kcal
  • Energy (kJ):
    11583.87 kJ
  • Eiwitten (g):
    167.02 g
  • Suiker (g):
    62.78 g
  • Vezel (g):
    27.36 g
  • Vet totaal (g):
    69.13 g
  • Saturated fat (g):
    17.98 g
  • Trans fat (g):
    0.35 g
  • Natrium (mg):
    3223.53 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2