Frittata met pesto, courgette en artisjokharten

Beoordeel dit recept
Average: 2 (1 vote)
Bereidingstijd (min): 
30
Aantal personen: 
4
Gelegenheid: 
Lekker eten
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Lunch
Gerecht: 
groenten
Frittata met pesto, courgette en artisjokharten

introductie

Frittata met pesto, courgette en artisjokharten is van origine de Italiaanse variant van 'kliekjesdag'. Vroeger uit armoede, maar nu omdat het wel heel erg lekker is! Een heerlijk omelet-achtig gerecht met groenten en Parmezaanse kaas. Erg lekker gerecht voor 4 personen.

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Snijd de ui in ringen en de courgette in plakjes. Verhit de Bertolli olijfolie in een koekenpan en roerbak hierin de ui en courgette in 3 minuten beetgaar.

Klop ondertussen in een kom de eieren los met de Bertolli pesto Verde en zout en peper naar smaak. Schep de ui, courgette en de artisjokharten erdoor.

Doe dit mengsel in een ingevette lage ovenschaal of taartvorm van 26 cm doorsnede en strooi de Parmezaanse kaas erover. Bak de frittata in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.

Serveer tips

Deze frittata met pesto, courgette en artisjokharten is lekker met een frisse tomatensalade en gebakken aardappeltjes.

Boodschappenlijstje

  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 4 el Bertolli Olijfolie Classico
  • 5 eieren
  • 100 g artisjokharten in blik, uitgelekt
  • 50 g vers geraspte parmezaanse kaas
  • 3 el Bertolli Pesto Verde
  • extra nodig: lage overschaal of taartvorm, 26 cm ø
19911

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    1452.83 kcal
  • Energy (kJ):
    6031.49 kJ
  • Eiwitten (g):
    65.53 g
  • Suiker (g):
    18.2 g
  • Vezel (g):
    8.93 g
  • Vet totaal (g):
    117.68 g
  • Saturated fat (g):
    28.67 g
  • Trans fat (g):
    0.09 g
  • Natrium (mg):
    1967.94 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2