Fusilli met pittige saus en citroenkip

Beoordeel dit recept
Average: 1 (3 votes)
Bereidingstijd (min): 
15
Aantal personen: 
2
Gelegenheid: 
Diner voor twee
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
Gerecht: 
Saus
Pittigheid: 
Pittig
Fusilli met pittige saus en citroenkip

introductie

Italiaanse fusilli met pittige saus en citroenkip. Zo lekker en spicy! De kipfilet is extra fris door de citroen. Gebruik voor dit recept Bertolli Pastasaus Piccante. Echte liefhebbers maken dit pastagerecht extra pittig door er extra rode peper met de zaden aan toe te voegen.

Bereiding

Verwarm de grill van de oven voor. Kook de pasta fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd bosuien in stukken van 2 cm en de kipfilet in blokjes.

Schep de kip en bosui in een lage ovenschaal om met het citroensap, de tijm, zout en peper naar smaak en de olijfolie extra vergine.

Schuif de schaal 8 cm onder de hete grill. Laat de blokjes kip in 10 minuten lichtbruin en gaar worden, schep ze af en toe om.

Meng de fusilli met de Bertolli pastasaus Piccante en warm de pasta nog heel even door op zacht vuur.

Schep de pasta in twee diepe borden en verdeel de blokjes kip met bosui erover. Bestrooi tot slot de Parmezaanse kaas.

Serveer tips

Deze fusilli met pittige saus en citroenkip is erg lekker met een frisse groene salade.

Boodschappenlijstje

18723

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    1399.08 kcal
  • Energy (kJ):
    5867.34 kJ
  • Eiwitten (g):
    86.4 g
  • Suiker (g):
    46.53 g
  • Vezel (g):
    10.98 g
  • Vet totaal (g):
    44.53 g
  • Saturated fat (g):
    11.14 g
  • Trans fat (g):
    0.21 g
  • Natrium (mg):
    2301.65 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2