Gebakken visfilet met Italiaanse kruiden, groene asperges en pasta

Beoordeel dit recept
Average: 3.2 (29 votes)
Bereidingstijd (min): 
20
Aantal personen: 
4
Seizoen: 
Lente
Gelegenheid: 
Feestelijk
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
Gerecht: 
Pasta
Gebakken visfilet met Italiaanse kruiden, groene asperges en pasta

introductie

Gebakken vis met pesto en een krokant kruidenkorstje combineert goed met de groene asperges en tagliatelle. Een feestelijk Italiaans hoofdgerecht.

Bereiding

Bestrooi de visfilets aan beide kanten met wat peper en zout en bestrijk ze met een dun laagje pesto. Meng de helft van de kruiden met het paneermeel. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Haal de filets eerst door het losgeklopte ei en vervolgens door het kruidenpaneermeel. Zorg dat de filets rondom goed bedekt zijn met een laagje paneer. Snijd van de asperges het stugge onderste stukje (ca. 2 cm) af en snijd ze vervolgens in schuine stukjes.

Giet de tagliatelle af, laat goed uitlekken. Verhit ondertussen 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de vis op een matig hoog vuur aan beide kanten in ca. 10 min. gaar en goudbruin. Verhit 2 el olijfolie in een hapjespan en bak hierin de stukjes asperge in ca. 5 min. gaar. Voeg naar smaak wat peper toe.

Meng de tagliatelle met de rest van de kruiden, wat zout en royaal (versgemalen) zwarte peper. Verdeel de tagliatelle in nestjes over 4 grote warme borden, leg de visfilets ernaast en schep de gebakken asperges erbij.

Serveer tips

Varieer met de groenten en vervang in de Gebakken visfilet met Italiaanse kruiden, groene asperges en pasta de groene asperges door stukjes sperzieboon of in het seizoen door witte asperges.

Variaties

Schaaf vlak voor het serveren grote flinters Parmezaanse kaas over de gebakken asperges.

Boodschappenlijstje

  • 500 g stevige visfilet (bijvoorbeeld tilapia of roodbaars)
  • 2 el Bertolli Pesto Rosso
  • 6 el fijngehakt Italiaanse kruiden
  • 10 el paneermeel
  • 400 g Tagliatelle all'Uovo
  • 1 losgeklopt ei
  • 250 g groene asperges
  • 4 el Bertolli Olijfolie Classico
15375

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    3265.23 kcal
  • Energy (kJ):
    13720.74 kJ
  • Eiwitten (g):
    173.78 g
  • Suiker (g):
    24.62 g
  • Vezel (g):
    23.84 g
  • Vet totaal (g):
    106.53 g
  • Saturated fat (g):
    22.03 g
  • Trans fat (g):
    0.19 g
  • Natrium (mg):
    1667.82 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2