Gegratineerde bruschetta’s met pesto-artisjokken en pijnboompitten

Beoordeel dit recept
No votes yet
Bereidingstijd (min): 
20
Aantal personen: 
4
Gelegenheid: 
Alledaagse recepten
Menugang: 
Bijgerecht
Moment van de dag: 
Lunch
Pittigheid: 
Mild
Gegratineerde bruschetta’s met pesto-artisjokken en pijnboompitten

introductie

Verrukkelijke gegratineerde bruschetta’s met pesto-artisjokken, pijnboompitten, en Parmezaanse kaas van zuurdesembrood. Extra lekker en vol van smaak door Bertolli pesto Verde. Maak dit heerlijke gerecht uit de Italiaanse keuken nu eenvoudig zelf.

Bereiding

Verwarm de grill van de oven voor. Hak de peterselie heel fijn. Pers de halve citroen uit. Laat de artisjokharten uitlekken en snijd ze in vieren. Pers de teen knoflook uit. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.

Meng de artisjokharten met de knoflook, het citroensap, de peterselie, de Bertolli pesto Verde, de geroosterde pijnboompitten en 2 eetlepels extra vergine olijfolie. Schep dit goed om.

Snijd het zuurdesembrood in stukjes en rooster ze in de oven. Druppel er wat olijfolie over en beleg ze met de artisjoksalade. Strooi de Parmezaanse kaas erover en zet ze nog even terug onder de grill om te gratineren. Serveer de bruchetta’s warm.

Serveer tips

Deze gegratineerde bruchetta's met pesto-artisjokken en pijnboompitten zijn lekker met een italiaanse salade.

Boodschappenlijstje

  • 3 el peterselie
  • 0.5 citroen
  • 4 artisjokharten (uit blik)
  • 1 teen knoflook
  • 50 g pijnboompitten
  • 2 el Bertolli Pesto Verde
  • 6 el Bertolli extra vergine olijfolie
  • 4 el geraspte parmezaanse kaas
  • 4 sneetjes zuurdesembrood
15317

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    1998.77 kcal
  • Energy (kJ):
    8353.18 kJ
  • Eiwitten (g):
    51.92 g
  • Suiker (g):
    39.93 g
  • Vezel (g):
    11.7 g
  • Vet totaal (g):
    130.22 g
  • Saturated fat (g):
    20.64 g
  • Trans fat (g):
    0.06 g
  • Natrium (mg):
    1819.47 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2