Gegratineerde grote ravioli met zalm

Beoordeel dit recept
Average: 3.8 (5 votes)
Bereidingstijd (min): 
40
Aantal personen: 
4
Gelegenheid: 
Diner voor twee
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Lunch
Gerecht: 
Pasta
Pittigheid: 
Kruidig
Gegratineerde grote ravioli met zalm

introductie

Heerlijke zelfgemaakte gegratineerde grote ravioli met zalm uit de Italiaanse keuken. Dit pastagerecht met vis maak je met Bertolli pastasaus Alle Erbe eenvoudig zelf. Geïnspireerd op de Mediterraanse Toscane.

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 200°C. Pers de knoflook uit en rasp de belegen kaas. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.

Meng de Bertolli pastasaus Alle Erbe met de knoflook en zout en peper naar smaak. Vet vier eenpersoonsovenschaaltjes of ovenbestendige borden in met wat olijfolie en schep een beetje pastasaus op de bodem.

Leg in elk schaaltje zo een lasagnevel, dat de helft van het vel in het schaaltje ligt en de andere helft over de rand hangt. Strijk nog wat pastasaus over de lasagne in het schaaltje uit. Strooi de bosui erover, leg er een stukje zalm op en bestrooi dit met zout en peper.

Schep hier wat zure room op. Vouw het lasagnevel nu over de zalm dubbel en verdeel de rest van de saus en zure room erover. Strooi de geraspte kaas op de zure room en schuif de schaaltjes in de oven.

Laat de zalmravioli in de oven in 15-20 minuten licht kleuren en gaar worden. Lekker met een salade van courgette en tomaat.

Serveer tips

Deze gegratineerde grote ravioli met zalm is lekker met een salade van courgette en tomaat.

Boodschappenlijstje

  • 2 tenen knoflook
  • 150 g belegen kaas
  • 3 bosuien
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Alle Erbe 500g
  • 4 koelverse lasagnebladen
  • 500 g verse zalmfilet (4 stukken)
  • 125 ml zure room
  • extra nodig: een persoons ovenschaaltjes
15354

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    2449.6 kcal
  • Energy (kJ):
    10226.04 kJ
  • Eiwitten (g):
    174.49 g
  • Suiker (g):
    53.36 g
  • Vezel (g):
    12.17 g
  • Vet totaal (g):
    98.31 g
  • Saturated fat (g):
    49.2 g
  • Trans fat (g):
    2.1 g
  • Natrium (mg):
    3565.16 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2