Gegrilde chilipesto-karbonaadjes met gegrilde courgette

Beoordeel dit recept
Average: 3.8 (18 votes)
Bereidingstijd (min): 
25
Aantal personen: 
2
Seizoen: 
Zomer
Gelegenheid: 
Diner voor twee
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
Gerecht: 
Vlees
Pittigheid: 
Mild
Gegrilde chilipesto-karbonaadjes met gegrilde courgette

introductie

Zet de barbecue maar weer klaar! Deze gegrilde chilipesto-karbonaadjes met gegrilde courgette en paprika zijn verrukkelijk door o.a. de Bertolli Pesto Rosso.

Bereiding

Steek de barbecue aan of zet de grill op de hoogste stand. Bestrooi de karbonades aan beide kanten met zout en peper en bestrijk ze met een dun laagje Bertolli Pesto Rosso. Was de courgette en paprika’s. Snijd de courgette in de lengte in vieren. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd elke helft in drie stukken. Snijd de ciabattabroodjes op en besprenkel de snijvlakken met een beetje olie.

Leg een groot stuk aluminiumfolie op het grillrooster en vet het in met een beetje olie. Leg de karbonaadjes en groenten op het folie en grill alles bruin en gaar in ca. 15 min. Geregeld keren en bestrijk zowel de groenten als het vlees tussentijds telkens met een beetje van de pesto. Leg op het laatst ook de broodjes op het rooster en laat ze bruin worden. Verdeel het gegrilde vlees, de groenten en het brood over 2 borden.

Serveer tips

Voor een lekker sausje bij deze gegrilde chilipesto-karbonaadjes met gegrilde courgette kun je ½ dl zure room met 1 el mayonaise en 1 el Bertolli Pesto Rosso mengen.

Boodschappenlijstje

  • 2 varkenskarbonades
  • 3 el Bertolli Pesto Rosso
  • 1 courgette
  • 2 paprika's
  • 2 kleine ciabattabroodjes
  • 1 el plantaardige olie
15382

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    813.37 kcal
  • Energy (kJ):
    3378.55 kJ
  • Eiwitten (g):
    59.64 g
  • Suiker (g):
    17.81 g
  • Vezel (g):
    10.18 g
  • Vet totaal (g):
    42.52 g
  • Saturated fat (g):
    5.96 g
  • Trans fat (g):
    0.14 g
  • Natrium (mg):
    850.03 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2