Gegrilde kip in pesto met geroosterde groenten

Beoordeel dit recept
Average: 3.7 (18 votes)
Bereidingstijd (min): 
40
Aantal personen: 
4
Gelegenheid: 
Alledaagse recepten
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
Gerecht: 
Gevogelte
Pittigheid: 
Kruidig
Gegrilde kip in pesto met geroosterde groenten

introductie

Een lekkere gegrilde kip in Bertolli pesto Verde met geroosterde groenten. Een heerlijk recept voor een fijne avond.

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Maak de kipfilets schoon en kerf met een scherp mes de bovenkant van elke filet drie keer in.

Meng 3 eetlepels Bertolli pesto Verde met een eetlepel olijfolie en wrijf de bovenkant van de kipfilets hier royaal mee in.

Maak vervolgens de paprika’s, de rode ui en de winterwortel schoon en snijd ze in grove stukken. Doe alle groenten in een ovenschaal en pers daar het teentje knoflook bij uit. Ris de blaadjes tijm van de takjes en strooi ze over de groenten. Besprenkel vervolgens de groenten ruim met olijfolie en hussel alles even kort door elkaar.

Leg de kipfilets op de groenten en dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet het gerecht 30 minuten in de oven, de laatste 10 minuten zonder folie.

Serveer tips

Deze gegrilde kip in pesto met geroosterde groenten is lekker met spaghetti.

Boodschappenlijstje

  • 400 g kipfilet (in 4 stukken)
  • 3 el Bertolli pesto
  • 4 el Bertolli extra vergine olijfolie
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 winterwortel
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 75 g zwarte olijven zonder pit
  • 2 takjes verse tijm
15285

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    1316.45 kcal
  • Energy (kJ):
    5509.55 kJ
  • Eiwitten (g):
    101.7 g
  • Suiker (g):
    15.4 g
  • Vezel (g):
    12.82 g
  • Vet totaal (g):
    87.68 g
  • Saturated fat (g):
    13.79 g
  • Trans fat (g):
    0.04 g
  • Natrium (mg):
    1184.39 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2