Gegrilde kipfilet en broccoli in pikante saus met pennepasta

Beoordeel dit recept
Average: 3.4 (17 votes)
Bereidingstijd (min): 
20
Aantal personen: 
4
Gelegenheid: 
Alledaagse recepten
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
Gerecht: 
Gevogelte
Pittigheid: 
Pittig
Gegrilde kipfilet en broccoli in pikante saus met pennepasta

introductie

Deze zalige kipfilet en broccoli in pikante saus van Bertolli met penne pasta wordt heerlijk bereid op de grill.

Bereiding

Snijd de kipfilets elk in 3 stukken, bestrijk ze met een beetje Bertolli olijfolie en bestrooi ze met wat peper en zout. Gril ze in een hete grillpan aan alle kanten bruin in ca. 10 minuten. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af, laat goed uitlekken.

Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes en snijd de steel in dunne plakken. Kook de broccoli 5 minuten in ruim kokend water met een snufje zout. Giet af, laat goed uitlekken en doe terug in de pan. Voeg de Bertolli pastasaus Piccante Calabrese aan de broccoli toe, verwarm het geheel en laat 2 minuten pruttelen.

Hak de peterselie grof. Meng de warme pasta met de peterselie, Parmezaanse kaas en wat peper. Schep de warme pasta op borden of in een grote lage schaal, leg de gegrilde kip ernaast en schep de broccoli in pikante saus erbij.

Serveer tips

Garneer deze gegrilde kipfilet en broccoli in pikante saus met pennepasta met een toefje peterselie of wat blaadjes basilicum.

Boodschappenlijstje

  • 375 g kipfilet
  • 1 el Bertolli Olijfolie Classico
  • 500 g penne
  • 300 g broccoli
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Piccante Calabrese à 600 g
  • 6 takjes peterselie
  • 6 el gemalen Parmezaanse kaas
  • 6 el gemalen Parmezaanse kaas
15394

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    3069.95 kcal
  • Energy (kJ):
    12846.46 kJ
  • Eiwitten (g):
    201.95 g
  • Suiker (g):
    56.31 g
  • Vezel (g):
    27.24 g
  • Vet totaal (g):
    57.42 g
  • Saturated fat (g):
    22.28 g
  • Trans fat (g):
    0.63 g
  • Natrium (mg):
    3368.56 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2