Gegrilde lamskoteletjes met rozemarijn

Beoordeel dit recept
Average: 2.9 (9 votes)
Bereidingstijd (min): 
10
Aantal personen: 
4
Gelegenheid: 
Lekker eten
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
Gerecht: 
Vlees
Pittigheid: 
Mild
Gegrilde lamskoteletjes met rozemarijn

introductie

In Italiaanse stijl gegrilde lamskoteletjes met rozemarijn. Vol van smaak door de knoflook en rozemarijn. Een gerecht dat je doet denken aan zomerse avonden. Erg lekker als barbecuegerecht of bereid in de oven.

Bereiding

Wrijf de lamskoteletjes in met zout en peper en besprenkel ze met 2 eetlepels Bertolli olijfolie extra vergine. Laat dit 5 minuten intrekken. Hak de rozemarijn of oregano fijn.

Pel ondertussen de knoflook en snijd de teen in dunne plakjes. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflookplakjes heel zachtjes aan. Schep de cherrytomaatjes erdoor en voeg de gehakte kruiden en wat zout toe. Roerbak de tomaatjes 1 tot 2 minuten.

Laat de grillpan goed heet worden en rooster hierop de lamskoteletjes in ongeveer 6 minuten aan beiden kanten, zodat ze mooi bruin zijn van buiten en van binnen nog rosé.

Leg de lamskoteletten op 4 voorverwarmde borden en verdeel de tomaten erover.

Serveer tips

Deze gegrilde lamskoteletjes met rozemarijn zijn lekker met een frisse groene salade en pasta, die alleen op smaak is gebracht met wat extra vergine olijfolie, zout en zwarte peper uit de molen. Je kunt de lamskoteletjes ook grillen in de oven.

Variaties

Vervang de lamskoteletjes door varkensfiletlapjes, haaskarbonades of biefstukjes.

Boodschappenlijstje

  • 8 lamskoteletjes
  • 5 el Bertolli Olijfolie Extra Vergine Originale
  • 3 takjes verse rozemarijn (of 2 eetlepels gedroogde oregano)
  • 1 teen knoflook
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 3 takjes verse rozemarijn of oregano (2 eetlepels)
19915

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    1422.57 kcal
  • Energy (kJ):
    5955.82 kJ
  • Eiwitten (g):
    107.3 g
  • Suiker (g):
    9.67 g
  • Vezel (g):
    4.7 g
  • Vet totaal (g):
    69.97 g
  • Saturated fat (g):
    24.21 g
  • Natrium (mg):
    413.65 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2