Gehaktballen met courgette en tagliatelle

Beoordeel dit recept
Average: 4.2 (15 votes)
Bereidingstijd (min): 
20
Aantal personen: 
3
Gelegenheid: 
Alledaagse recepten
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
Gerecht: 
Pasta
Gehaktballen met courgette en tagliatelle

introductie

Deze Italiaanse gehaktballen met courgette en tagliatelle bereid met o.a. de Bertolli pastasaus Aglio heeft een heerlijke zachte smaak.

Bereiding

Meng het rundergehakt met de gehaktkruiden, het ei en ½ el Italiaanse kruiden. Maak er 3 ballen van. Verhit 2 eetlepels Bertolli olijfolie in een koekenpan en bak hierin de balletjes in ca. 15 min. rondom bruin en gaar. Kook gelijktijdig de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de courgette in plakjes en halveer ze. Giet de tagliatelle af, laat goed uitlekken.

Verwarm 1 eetlepel Bertolli olijfoliein een ruime koekenpan of wok en roerbak hierin de courgette met 1 theelepel Italiaanse kruiden, wat zout en peper 4 min. op een hoog vuur. Verwarm de Bertolli pastasaus Aglio in dezelfde pan als waarin de pasta is gekookt. Schep, als de saus kookt, de warme tagliatelle erdoor.

Verdeel de pasta over warme borden. Leg de gehaktballen ernaast en schep de courgette erbij.

Serveer tips

Deze gehaktballen met courgette en tagliatelle met knoflooksaus is lekker met een rauwkostsalade.

Variaties

Lekker anders: Voeg aan het gehakt 3 el fijngehakte olijven toe.

Boodschappenlijstje

  • 250 g rundergehakt
  • 3 el gehaktkruiden (met paneermeel)
  • 0.5 el Italiaanse kruiden
  • 1 ei
  • 3 el Bertolli Olijfolie Classico
  • 300 g tagliatelle
  • 1 courgette
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Aglio à 500 g
  • 1 zak (500 g) Bertolli Pastasaus Knoflook
15396

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    2439.51 kcal
  • Energy (kJ):
    10184.63 kJ
  • Eiwitten (g):
    105.88 g
  • Suiker (g):
    70.18 g
  • Vezel (g):
    16.53 g
  • Vet totaal (g):
    94.2 g
  • Saturated fat (g):
    27.1 g
  • Trans fat (g):
    1.25 g
  • Natrium (mg):
    3416.08 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2