Gemengde lofsalade met druiven

Beoordeel dit recept
Average: 3.7 (3 votes)
Bereidingstijd (min): 
10
Aantal personen: 
4
Gelegenheid: 
Alledaagse recepten
Menugang: 
Bijgerecht
Moment van de dag: 
Lunch
Gerecht: 
Salade
Gemengde lofsalade met druiven

introductie

Heerlijk gemengde lofsalade met druiven. Op basis van witlof en roodlof. Niet alleen heel erg lekker maar ook een feest om te zien! Stel je eigen mix van druiven (witte of blauwe) samen en combineer ze met rucola. Deze Italiaanse salade is voor 4 personen.

Bereiding

Hak de walnoten grof. Was de druiven, halveer ze en verwijder de pitjes. Snijd het harde stronkje van de witlof weg en snijd het blad in dikke repen. Snijd de radicchio in kwarten en deze vervolgens in dikke repen.

Klop een dressing van de olijfolie, de azijn en peper en zout naar smaak. Meng de rucola luchtig met de witlof, radicchio, druiven, noten en de dressing.

Serveer tips

Deze gemengde lofsalade met druiven smaakt extra lekker met Italiaans foccaciabrood.

Boodschappenlijstje

  • 50 g walnoten
  • 150 g (blauwe en/of witte) druiven
  • 1 witlof struikje
  • 1 radicchio struikje
  • 2 el balsamico azijn di Modena
  • 6 el Bertolli extra vergine olijfolie
  • 75 g rucola
19927

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    1076.36 kcal
  • Energy (kJ):
    4500.47 kJ
  • Eiwitten (g):
    8.92 g
  • Suiker (g):
    31.5 g
  • Vezel (g):
    6.6 g
  • Vet totaal (g):
    97.92 g
  • Saturated fat (g):
    12.9 g
  • Natrium (mg):
    54.23 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2