Gemengde salade met gebakken champignons en blauwe kaas

Beoordeel dit recept
Average: 3.3 (7 votes)
Bereidingstijd (min): 
5
Aantal personen: 
4
Gelegenheid: 
Feestelijk
Menugang: 
Bijgerecht
Moment van de dag: 
Lunch
Gerecht: 
Salade
Gemengde salade met gebakken champignons en blauwe kaas

introductie

Heerlijk Italiaanse gemengde salade met gebakken champignons en blauwe kaas. Haal de gezonde Italiaanse keuken in huis met dit recept voor een van de lekkerste salades. Extra lekker door de Bertolli extra vergine olijfolie originale.

Bereiding

Borstel de kastanjechampignons schoon en snijd ze in vieren. Snijd de gorgonzola en de dadels in stukjes.

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de champignons op hoog vuur in 3-4 minuten bruin. Laat het vocht verdampen. Strooi er wat zout en peper over en laat de champignons iets afkoelen.

Meng in een schaal de eikenbladsla en rucola met de rest van de olijfolie, de balsamicoazijn en peper en zout naar smaak. Schep de dadels en blauwe kaas er luchtig door. Serveer de gemengde salade met gebakken champignons en blauwe kaas direct.

Variaties

Kies bij het maken van de gemengde salade met gebakken champignongs en blauwe kaas in plaats van dadels ook een keer voor gedroogde abrikoosjes.

Boodschappenlijstje

19856

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    1072.62 kcal
  • Energy (kJ):
    4490.59 kJ
  • Eiwitten (g):
    19.34 g
  • Suiker (g):
    24.52 g
  • Vezel (g):
    6.08 g
  • Vet totaal (g):
    98 g
  • Saturated fat (g):
    21.91 g
  • Trans fat (g):
    0.45 g
  • Natrium (mg):
    770.53 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2