Gerookte kip lasagne met gele paprika en komkommersalade

Beoordeel dit recept
Average: 4.3 (16 votes)
Bereidingstijd (min): 
60
Aantal personen: 
4
Seizoen: 
Lente
Gelegenheid: 
Lekker eten
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
Gerecht: 
Gevogelte
Pittigheid: 
Mild
Gerookte kip lasagne met gele paprika en komkommersalade

introductie

Heerlijke gerookte kip lasagne met gele paprika, geraspte belegen kaas en een traditionele bechamel saus. Het geheim van deze saus zit in de gebruikte kruiden. Serveer met de lekkere fris-zure komkommersalade.

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 180 °C. Meng voor de bechamel saus in een kom de inhoud van het zakje ‘besciamella’ (uit het pakket) met de melk.

Snijd de paprika’s in kleine stukjes en de kipfilet in zeer smalle reepjes. Verhit 1 el vloeibare margarine in een wok en roerbak hierin ¾ van de paprika 5 min. Schep de kipfilet erdoor.

Voeg 300 ml water en de inhoud van het zakje ‘tomatensaus’ (uit het pakket) toe. Breng al roerende aan de kook en laat de saus nog 2 min. zachtjes koken. Roer er 4 el peterselie door.

Vet een ovenschaal (ca. 2 l inhoud) in met een beetje vloeibare margarine. Verdeel 5 eetlepels tomatensaus met paprika en gerookte kip over de bodem van de schaal. Vul de schaal afwisselend met een laagje lasagnebladen, tomatensaus, de besciamella en de geraspte kaas. Eindig met besciamella en kaas.

Laat de lasagne in het midden van de oven in ca. 40 min. gaar worden (heteluchtoven ca. 35 min.).

Schil ondertussen voor de komkommer salade de komkommer en snijd hem in dunne plakken. Meng de azijn in een grote schaal met de rest van de paprika, de peterselie, 50 ml koud water en peper en zout naar smaak. Schep de plakjes komkommer erdoor.

Haal de lasagne uit de oven en laat even afkoelen. Verdeel de lasagne vervolgens over 4 warme borden. Serveer de komkommersalade er apart bij.

Serveer tips

Vooraf: Getoaste ciabatta besmeerd met Bertolli Pesto Rosso en belegd met plakjes mozzarella en wat rucola. Toe: Stracciatella-ijs met knapperige koekjes erbij.

Variaties

Gebruik in plaats van water appelsap voor de komkommer salade of voeg voor een zoetje in de dressing een theelepel honing toe. Vervang de paprika door mini-broccoliroosjes en voeg eventueel 4 el geroosterde pijnboompitten toe.

Boodschappenlijstje

  • 1 Lasagne-tradizionale">Bertolli Ovengerecht Lasagne Tradizionale
  • 350 ml melk
  • 2 gele paprika's
  • 300 gram gerookte kipfilet (i.p.v. gehakt)
  • 1.5 eetlepels Bertolli voor Koken, bakken en roerbakken
  • 6 eetlepels grof gehakt peterselie
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • 1 komkommer
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
16314

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    1294.61 kcal
  • Energy (kJ):
    5422.67 kJ
  • Eiwitten (g):
    132.1 g
  • Suiker (g):
    20.98 g
  • Vezel (g):
    4.73 g
  • Vet totaal (g):
    66.53 g
  • Saturated fat (g):
    29.79 g
  • Trans fat (g):
    1.17 g
  • Natrium (mg):
    1315.24 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2