Gevulde cannelloni uit de oven met gehakt, hazelnoten en mozzarella

Beoordeel dit recept
Average: 3.8 (34 votes)
Bereidingstijd (min): 
30
Aantal personen: 
2
Seizoen: 
Lente
Gelegenheid: 
Alledaagse recepten
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
Gerecht: 
Pasta
Pittigheid: 
Kruidig
Gevulde cannelloni uit de oven met gehakt, hazelnoten en mozzarella

introductie

Cannelloni uit de oven gevuld met gehakt dat op smaak wordt gebracht met augurk, hazelnoten en mozzarella. De Bertolli pastasaus Aglio geeft het gerecht een intense bijzondere smaak. Een lekkere ovenschotel voor een doordeweekse dag.

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Snijd de augurk in kleine stukjes. Hak de hazelnoten grof. Meng het gehakt met ½ theelepel zout, 1 theelepel peper, 1½ eetlepel augurkstukjes, een derde van de mascarpone, 2 eetlepels gehakte hazelnoten en 5 eetlepels Bertolli pastasaus Aglio. Meng de rest van de saus met ½ dl water.

Vul de cannelloni met het gehakt. Leg ze in 2 lagen op elkaar, met wat saus ertussen in een ingevette ovenschaal met een inhoud van 1 liter. Schep de rest van de saus erop. Verdeel de rest van de mascarpone met een mes in kleine stukjes en leg ze op de saus. Strooi tot slot de rest van de stukjes augurk en hazelnoten erop.

Laat de cannelloni in de hete oven in ongeveer 30 minuten gaar worden. Meng ondertussen de sla met de balsamicodressing. Schep de cannelloni aan tafel op de borden. Serveer de salade erbij.

Serveer tips

Lekker voor erna en heel Italiaans: halfbevroren aardbeientoetje. Het recept vind je ook op deze site.

Variaties

Vervang de mascarpone in de Cannelloni uit de oven met gehakt, hazelnoten en mozzarella door een ander zachte kaas, geitenkaas bijvoorbeeld.

Boodschappenlijstje

  • 2 augurken
  • 50 g witte hazelnoten
  • 200 g rundergehakt
  • 150 g mascarpone
  • 1 zak Bertolli Saus in zak Aglio à 500 g
  • 10 buisjes cannelloni
  • 100 g gemengde sla met rauwkost
  • 3 el balsamicodressing
  • 3 eetlepels Bertolli Balsamico Saladedressing
15267

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    2812.33 kcal
  • Energy (kJ):
    11702.98 kJ
  • Eiwitten (g):
    96.97 g
  • Suiker (g):
    54.44 g
  • Vezel (g):
    19.96 g
  • Vet totaal (g):
    158.97 g
  • Saturated fat (g):
    62.79 g
  • Trans fat (g):
    1 g
  • Natrium (mg):
    3645.86 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2