Groene lasagne met pikante pastasaus, spinazie en mozzarella

Beoordeel dit recept
Average: 3.6 (30 votes)
Bereidingstijd (min): 
45
Aantal personen: 
6
Gelegenheid: 
Alledaagse recepten
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
Gerecht: 
Pasta
Pittigheid: 
Pittig
Groene lasagne met pikante pastasaus, spinazie en mozzarella

introductie

Een zalige groene lasagne met pikante, spinazie en mozzarella kaas. Een heerlijk gerecht om je vingers bij af te likken.

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Snijd de mozzarella in kleine stukjes. Hak de hazelnoten grof.

Verwarm de Bertolli Pastasaus Piccante Calabrese met de spinazie in een diepe pan en laat de spinazie al roerende in de saus ontdooien. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Bedek de bodem van een ingevette ovenschaal (van ca. 2½ l inhoud) met een dunne laag pastasaus met spinazie. Strooi er 1 eetlepel hazelnoten, een paar stukjes mozzarella en 3 eetlepels geraspte kaas over. Bedek met een laagje groene lasagnevellen. Schep daar weer een dunne laag pastasaus met spinazie over (zodat de lasagne goed bedekt is) en bestrooi met hazelnoten, mozzarella en geraspte kaas. Bedek met lasagnevellen. Herhaal tot alles op is en eindig met een laag saus.

Bestrooi het gerecht met de rest van de kaas. Laat de lasagne in de hete oven in ca. 30 minute gaar en goudbruin worden.

Serveer tips

Garneer de lasagne met basilicum Deze groene lasagne met pikante pastasaus, spinazie en mozzarella is erg lekker met een frisse rauwkost salade.

Boodschappenlijstje

  • 3 bolletjes mozzarella
  • 100 g geroosterde hazelnoten
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Piccante Calabrese à 600 g
  • 450 g diepvries spinazie
  • 200 g geraspte belegen kaas
  • 500 g groene lasagnevellen
19866

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    3513.7 kcal
  • Energy (kJ):
    14689.25 kJ
  • Eiwitten (g):
    171.05 g
  • Suiker (g):
    67.27 g
  • Vezel (g):
    30.25 g
  • Vet totaal (g):
    198 g
  • Saturated fat (g):
    90.73 g
  • Trans fat (g):
    3.48 g
  • Natrium (mg):
    4819.8 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2