Grote garnalen met pasta, knoflook en broccoli-pestosalade

Beoordeel dit recept
Average: 3.8 (15 votes)
Bereidingstijd (min): 
15
Aantal personen: 
2
Seizoen: 
Lente
Gelegenheid: 
Alledaagse recepten
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
Gerecht: 
Pasta
Grote garnalen met pasta, knoflook en broccoli-pestosalade

introductie

Roergebakken gamba's en knoflook met een heerlijke tomaten pastasaus. Lekker met een frisse salade van broccoli en gemengde sla met pesto verde & citroen salade dressing.

Bereiding

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af. Kook de broccoliroosjes 3 min. in kokend water. Giet af, spoel met koud water en laat uitlekken. Meng de Pesto Verde ondertussen in een grote schaal met het citroensap en 3 el koud water.

Pel en snijd de knoflook in plakjes. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en roerbak de garnalen 3 min. Voeg de knoflook toe en roerbak nog 1 min. Roer de tomaten pastasaus erdoor en warm alles 2 min. door. Schep de warme pasta erdoor.

Voeg de sla en de broccoli aan de salade dressing in de schaal toe en meng de salade goed door elkaar. Verdeel de pasta over 2 warme diepe borden en serveer de salade er apart bij.

Serveer tips

Maak je maaltijd compleet. Geef vooraf: Parmaham met geroosterde paprika, olijven en ciabatta, Als hoofdgerecht de Grote garnalen met pasta, knoflook en broccoli-pestosalade en als toetje: Half bevroren aardbeientoetje (recept staat op de website).

Variaties

Pesto is niet alleen heerlijk door pasta en in een sladressing maar ook met gekookte, gegrilde of roergebakken groenten. En je kunt er ook heel goed vis- en vleesgerechten mee op smaak brengen.

Boodschappenlijstje

  • 200 g conchiglie pasta schelpen
  • 100 g broccoliroosjes
  • 2 el Bertolli Pesto Verde
  • 1 el citroensap
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el Bertolli Olijfolie Classico
  • 200 g rauwe gepelde gamba's
  • 1 pot Bertolli Pastasaus in pot Siciliana à 400 g
  • 75 g gemengde salade
16290

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    1662.45 kcal
  • Energy (kJ):
    6923.48 kJ
  • Eiwitten (g):
    65.19 g
  • Suiker (g):
    29.26 g
  • Vezel (g):
    13.69 g
  • Vet totaal (g):
    71.34 g
  • Saturated fat (g):
    10.11 g
  • Trans fat (g):
    0.1 g
  • Natrium (mg):
    3192.32 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2