Hartige preitaart met pesto en pijnboompitten

Beoordeel dit recept
Average: 3.3 (26 votes)
Bereidingstijd (min): 
40
Aantal personen: 
4
Seizoen: 
Lente
Gelegenheid: 
Alledaagse recepten
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
Gerecht: 
groenten
Hartige preitaart met pesto en pijnboompitten
1752340

introductie

Hartige preitaart met pesto en pijnboompitten. Deze preitaart heeft een heerlijke knapperige korst en is bestrooid met geraspte kaas. De tomaten-balsamicosalade past er goed bij.

Bereiding

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af in een vergiet. Verwarm de oven ondertussen voor tot 180 °C. Vet de springvorm in met wat olijfolie. Klop in een kom de eieren los met de pesto.

Meng de goed uitgelekte pasta met de prei, de pijnboompitten en het ei-pestomengsel goed door elkaar.

Bestrijk elk vel filodeeg met wat vloeibare margarine en leg de vellen direct in de springvorm, zodat de hele vorm bedekt is en het deeg een stukje over de rand hangt. Vul de vorm met het pesto pasta-preimengsel. Strooi de kaas erover. Vouw het over de rand hangende deeg terug op de vulling.

Bak de hartige taart ca. 15 min. in de hete oven. Dek de taart af met aluminiumfolie en laat in de oven nog ca. 15 min. gaar en goudbruin worden. Snijd de taart in 4-8 punten en verdeel over 4 borden.

Serveer tips

Maak er een feestelijke maaltijd van. Serveer bij de Hartige preitaart met pesto en pijnboompitten als voorafje: Rauwe ham met druiven (recept staat op de receptenbank) en toe: Tiramisu (recept staat op de website).

Variaties

Geef er een tomaten-balsamicosalade bij: Snijd 1 bakje kerstomaatjes in vieren. Breng op smaak met 2 el balsamico azijn, 3 el olijfolie, wat peper en zout. Knip er wat sprietjes bieslook over.

Boodschappenlijstje

  • 300 g macaroni
  • 600 g prei ringen
  • 2 el Bertolli Olijfolie Classico
  • 4 eieren
  • 4 el Bertolli Pesto Rosso
  • 50 g pijnboompitten
  • 1 pakje filodeeg (10 vellen, ontdooid)
  • 50 g geraspte jonge kaas
  • extra nodig: springvorm ø 20 cm, aluminiumfolie
16296

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    3979.72 kcal
  • Energy (kJ):
    16583.17 kJ
  • Eiwitten (g):
    118.5 g
  • Suiker (g):
    25.77 g
  • Vezel (g):
    23.09 g
  • Vet totaal (g):
    220.13 g
  • Saturated fat (g):
    54.1 g
  • Trans fat (g):
    0.49 g
  • Natrium (mg):
    2023.61 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2