Italiaanse aspergesalade met gepocheerd eitje en pestodressing

Beoordeel dit recept
Average: 3.5 (30 votes)
Bereidingstijd (min): 
20
Aantal personen: 
4
Seizoen: 
Lente
Gelegenheid: 
Alledaagse recepten
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
Gerecht: 
groenten
Pittigheid: 
Kruidig
Italiaanse aspergesalade met gepocheerd eitje en pestodressing

introductie

Producten van het seizoen spelen tijdens een feestmaal altijd de hoofdrol. De Bertolli Pesto Rosso is een belangrijke smaakmaker door deze Italiaanse aspergesalade met gepocheerd eitje en pestodressing.

Bereiding

Snijd een klein stukje (ca. 1½ cm) van de stugge onderkant van de asperges af en schil de asperges. Kook ze in ruim kokend en gezouten water 15-20 minuten. Giet af en laat uitlekken. Roer een dressing van het citroensap met de Bertolli pesto Rosso. Voeg eventueel een scheutje water toe als de dressing wat te dik is.

Pocheer de verse eieren: Breng in een pan een laag water (8-10 cm) met de azijn aan de kook. Draai het vuur lager, tot het water zachtjes pruttelt. Breek intussen elk ei boven een apart kopje. Maak met een lepel een soort draaikolk in het water en laat 1 ei voorzichtig uit het kopje in het midden van de ‘draaikolk’ glijden en duw met een lepel de eiwitsliertjes tegen het ei. Voeg op dezelfde manier, zo snel en voorzichtig mogelijk, de andere eieren toe. Pocheer de eieren ca. 4 minuten, tot het eiwit gestold is en de dooier nog vloeibaar is. Schep de eieren, een voor een, met een schuimspaan uit het water. Laat ze uitlekken op een schone doek (keukenpapier gaat plakken). Verwijder eventuele losse sliertjes met een keukenschaar.

Verdeel de asperges en de gemengde sla over 4 bordjes. Leg op elk een gepocheerd ei en verdeel de pestodressing erover. Garneer met de takjes basilicum.

Serveer tips

Deze Italiaanse aspergesalade mte gepocheerd eitje en pestodressing is een zalig feestmaal en erg lekker met Italiaans ciabatta of focaccia brood.

Variaties

Vervang de gepocheerde eitjes door zachtgekookte eitjes.

Boodschappenlijstje

  • 16 asperges
  • 2.5 el citroensap
  • 4 el Bertolli Pesto Rosso
  • 4 verse eieren
  • 1 tl azijn
  • 125 g gemengde sla
  • 4 takjes verse basilicum
16323

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    628.41 kcal
  • Energy (kJ):
    2601.63 kJ
  • Eiwitten (g):
    37.03 g
  • Suiker (g):
    9.21 g
  • Vezel (g):
    5.67 g
  • Vet totaal (g):
    44.95 g
  • Saturated fat (g):
    11.15 g
  • Trans fat (g):
    0.09 g
  • Natrium (mg):
    971.11 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2