Italiaanse Hamburgers met tomaten-knoflooksaus en salade

Beoordeel dit recept
Average: 3.6 (20 votes)
Bereidingstijd (min): 
30
Aantal personen: 
4
Gelegenheid: 
Barbecue
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
Gerecht: 
Pasta
Italiaanse Hamburgers met tomaten-knoflooksaus en salade

introductie

Met Bertolli pastasaus in aglio geeft een zuidelijk tintje aan een bekende Amerikaanse gast: de hamburger. En wát voor hamburger!

Bereiding

Steek de BBQ aan of verhit de grill, grillplaat of grillpan op de hoogste stand.

Kook de pipe rigate volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de Italiaanse roerbakgroenten de laatste 5 minuten mee. Giet af, laat goed uitlekken en koud worden.

Meng de pipe rigate met de groenten, de helft van de gemengde sla en een dressing van balsamicoazijn en extra vergine olijfolie met wat peper en zout. Meng ondertussen het gehakt met 1 tl peper, wat zout en 6 el Bertolli pastasaus Aglio. Vorm 4 gelijke burgers van het gehakt.

Rooster de burgers op de hete BBQ, onder de hete grill of in een hete grillpan in ca. 10 minuten aan beide kanten gaar en goudbruin. Keer geregeld.

Verwarm de rest van de pastasaus op een matig hoog vuur en voeg de augurkjes toe. Snijd de panini open, bestrijk de onderste helften met wat warme pastasaus, leg er een plukje sla en een gegrilde burger op.

Serveer de Italiaanse hamburgers met de pastasalade en de rest van de warme saus er apart bij.

Variaties

Vervang de augurkjes in deze italiaanse hamburgers met tomaten-knoflooksaus en salade door 3 el kappertjes.

Boodschappenlijstje

  • 200 g Bertolli Pasta Pipe Rigate
  • 400 g Italiaanse roerbakgroenten
  • 75 g gemengde sla (met rucola)
  • 1 el balsamico azijn di Modena
  • 5 el extra vergine olijfolie
  • 350 g rundergehakt
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Aglio à 500 g
  • 5 fijngesneden zure augurken
  • 4 paninibroodjes
16277

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    3229.65 kcal
  • Energy (kJ):
    13600.62 kJ
  • Eiwitten (g):
    134.83 g
  • Suiker (g):
    70.07 g
  • Vezel (g):
    30.8 g
  • Vet totaal (g):
    138.52 g
  • Saturated fat (g):
    36.29 g
  • Trans fat (g):
    1.75 g
  • Natrium (mg):
    5179.98 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2