Italiaanse tomatensoep met ciabatta, rauwe ham en basilicum

Beoordeel dit recept
Average: 3.8 (23 votes)
Bereidingstijd (min): 
15
Aantal personen: 
4
Seizoen: 
Lente
Gelegenheid: 
Alledaagse recepten
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
Gerecht: 
Soep
Pittigheid: 
Pittig
Italiaanse tomatensoep met ciabatta, rauwe ham en basilicum

introductie

Italiaanse tomatensoep maken met gebakken groenten, geroosterd ciabatta brood, plakjes rauwe ham en verse basilicum. Een heerlijke maaltijdsoep, ook voor kinderen.

Bereiding

Pel en snijd de uien en de knoflook grof. Verhit 4 el Bertolli olijfolie in een soeppan en bak de ui, knoflook en roerbakgroenten 5 min.

Voeg de pastasaus en 6 dl water toe, breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes doorkoken. Pureer 2 min. met een staafmixer.

Scheur ondertussen het ciabatta brood in kleine stukjes, bak ze evt. goudbruin in een droge koekenpan. Roer het brood goed door de soep. Breng de soep verder op smaak met royaal (versgemalen) peper.

Verdeel de soep over 4 grote diepe soepkommen, leg in elke kom een plakje rauwe ham, pluk de blaadjes basilicum en strooi ze erover.

Serveer tips

Je kunt over de Italiaanse tomatensoep met ciabatta, rauwe ham en basilicum in plaats van basilicum ook verse peterselie strooien.

Variaties

Voordat de ciabatta stukjes in de koekenpan worden gebakken kun je ze bestrijden met geperste knoflook, dan krijgen de croutons een heerlijke smaak!

Boodschappenlijstje

  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 el Bertolli Olijfolie Classico
  • 400 g Italiaanse roerbakgroenten
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Piccante Calabrese à 600 g
  • 1 ciabatta brood
  • 5 plakjes rauwe ham
  • 5 takjes basilicum
15372

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    1846.34 kcal
  • Energy (kJ):
    7682.75 kJ
  • Eiwitten (g):
    73.32 g
  • Suiker (g):
    69.89 g
  • Vezel (g):
    21.21 g
  • Vet totaal (g):
    79.21 g
  • Saturated fat (g):
    13.99 g
  • Natrium (mg):
    6615.8 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2