Italiaanse witte bonenschotel met salami, cherrytomaatjes en mozzarella

Beoordeel dit recept
Average: 4 (48 votes)
Bereidingstijd (min): 
25
Aantal personen: 
4
Seizoen: 
Herfst
Gelegenheid: 
Alledaagse recepten
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
Gerecht: 
groenten
Italiaanse witte bonenschotel met salami, cherrytomaatjes en mozzarella

introductie

Een heerlijke Italiaanse ovenschotel met witte bonen, pesto verde, gebakken salami, cherrytomaatjes, spitskool en paprika. De gesmolten mozzarella geeft dit gerecht een heerlijke smaak.

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 180 °C. Maak de groenten schoon, snijd de spitskool in repen, de paprika’s in stukjes en halveer de cherrymaatjes. Snijd de salami in blokjes.

Verhit de olijfolie in een ruime hapjespan of wok. Bak de spitskool met de paprika, de cherrytomaat en de salami ca. 5 min. op matig vuur. Meng het warme groentemengsel in een ovenvaste schaal (van ca. 2 l inhoud) met de witte bonen en de pesto verde. Snijd of scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de ovenschaal. Zet de schaal 20 min. in het midden van de hete oven.

Zet de bonenschotel op tafel. Verdeel het gerecht aan tafel over 4 warme borden.

Serveer tips

Maak een complete maaltijd van de Italiaanse witte bonenschotel met salami, cherrytomaatjes en mozzarella. Serveer vooraf: Pesto-rossoflensjes met mozzarella en salade (recept staat op de website) en als toetje: Stracciatella ijscoupe met warme chocoladesaus (recept staat op de website).

Variaties

Dit gerecht is ook heerlijk met kidneybonen, deze komen dan in de plaats van de witte bonen.

Boodschappenlijstje

  • 300 g spitskool
  • 2 gele paprika's
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 75 g salami, in dikke plakken
  • 2 el Bertolli Olijfolie Classico
  • 2 potten uitgelekte witte bonen à 360 g
  • 4 el Bertolli Pesto Verde
  • 125 g mozzarella
16292

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    2169.12 kcal
  • Energy (kJ):
    9017.49 kJ
  • Eiwitten (g):
    106.96 g
  • Suiker (g):
    28.14 g
  • Vezel (g):
    49.41 g
  • Vet totaal (g):
    110.92 g
  • Saturated fat (g):
    35.41 g
  • Trans fat (g):
    0.9 g
  • Natrium (mg):
    5106.68 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2