Jagersbiefstuk met paddenstoelen

Beoordeel dit recept
No votes yet
Bereidingstijd (min): 
15
Aantal personen: 
4
Gelegenheid: 
Diner voor twee
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
Gerecht: 
Vlees
Pittigheid: 
Mild
Jagersbiefstuk met paddenstoelen

introductie

Heerlijke Italiaanse jagersbiefstuk met paddenstoelen. Bak de biefstuk rosé in Bertolli olijfolie. Serveer met gebakken aardappelen en een Italiaanse salade!

Bereiding

Veeg de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipper de ui. Hak de majoraan. Laat het vlees op kamertemperatuur komen.

Verhit de extra vergine olijfolie in een wok en fruit hierin de ui een minuut. Schep de paddenstoelen erdoor en roerbak ze op hoog vuur in 4 minuten bruin en gaar. Laat het vocht verdampen.

Roer de Bertolli pesto Rosso, rode wijn en majoraan door de paddenstoelen en breng dit al roerend aan de kook. Laat de saus 5 minuten zachtjes pruttelen.

Verhit ondertussen de Bertolli olijfolie classico in een koekenpan en bak hierin de biefstukken op hoog vuur in 2 - 3 minuten bruin van buiten en van binnen nog rosé. Bestrooi ze met zout en peper en leg ze op vier voorverwarmde borden.

Roer de bakolie door de saus en laat deze nog 1 minuut pruttelen. Schep de saus over de biefstukken en serveer direct. Lekker met spaghetti en een groene salade met broccoli.

Serveer tips

Lekker met spaghetti en een groene salade met broccoli.

Variaties

Vervang in deze jagersbiefstuk met paddenstoelen de majoraan ook eens met peterselie.

Boodschappenlijstje

19940

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    2778.57 kcal
  • Energy (kJ):
    11583.71 kJ
  • Eiwitten (g):
    193 g
  • Suiker (g):
    21.3 g
  • Vezel (g):
    7.15 g
  • Vet totaal (g):
    191.27 g
  • Saturated fat (g):
    53.01 g
  • Trans fat (g):
    0.09 g
  • Natrium (mg):
    1128.09 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2