Kalfs- en tomaatspiesjes

Beoordeel dit recept
Average: 3.7 (17 votes)
Bereidingstijd (min): 
15
Aantal personen: 
4
Gelegenheid: 
Alledaagse recepten
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
Gerecht: 
groenten
Pittigheid: 
Kruidig
Kalfs- en tomaatspiesjes

introductie

Door rozemarijntakjes te gebruiken in plaats van houten prikkers, krijgt dit kalfs- en tomaatspiesjes gerecht een extra smaakimpuls. Geserveerd met een lekkere salade en ciabattabrood zet je ene heerlijke maaltijd op tafel.

Bereiding

Hak de ui fijn en versnipper het laurierblad. Meng dit in een grote schaal met de 5 eetlepels olijfolie, de salie, de witte wijn, en wat peper en zout.

Prik afwisselend blokjes kalfsvlees en cherrytomaatjes aan de rozemarijntakjes (aan de onderkant van de takjes beginnen). Prik het vlees en de tomaatjes eventueel voor met een houten prikker. Leg de spiesjes dan in de ui-marinade en draai ze regelmatig om. Laat ze minstens 30 minuten tot maximaal een nacht in de koelkast marineren.

Laat de grillpan goed heet worden. Schud de spiesjes even af en grill ze ongeveer 10 minuten terwijl je ze regelmatig omdraait.

Meng ondertussen de gemengde sla met een dressing van 3 eetlepels olijfolie en de balsamicoazijn. Serveer de spiesjes met de salade.

Serveer tips

Deze kalfs- en tomaatspiesjes zijn lekker met Italiaans ciabatta- of focacciabrood.

Boodschappenlijstje

  • 1 kleine ui
  • 1 blaadje verse laurier
  • 8 el Bertolli extra vergine olijfolie originale
  • 3 blaadjes verse salie
  • 2 el witte wijn
  • 300 g kalfsvleesblokjes
  • 4 takjes verse rozemarijn
  • 300 g cherrytomaatjes
  • 400 g gemengde sla
  • ½ el balsamico azijn di Modena
  • Bertolli Basilico Saladedressing
18726

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    1476.24 kcal
  • Energy (kJ):
    6195.63 kJ
  • Eiwitten (g):
    72.64 g
  • Suiker (g):
    17.62 g
  • Vezel (g):
    10.52 g
  • Vet totaal (g):
    119.47 g
  • Saturated fat (g):
    17.84 g
  • Natrium (mg):
    243.67 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2