Kalfsvlees pestorolletjes met gegratineerde groenten en tagliatelle

Beoordeel dit recept
Average: 3.5 (21 votes)
Bereidingstijd (min): 
35
Aantal personen: 
4
Seizoen: 
Lente
Gelegenheid: 
Feestelijk
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
Gerecht: 
Pasta
Pittigheid: 
Mild
Kalfsvlees pestorolletjes met gegratineerde groenten en tagliatelle

introductie

Met deze kalfsvlees pestorolletjes, met gegratineerde groenten en tagliatelle zet je iets bijzonders op tafel. In Italië worden uitgebreide feestmaaltijden altijd met de hele familie genuttigd. Samen aan lange tafels genieten van elkaar en van het eten. Met dit lekkere en eenvoudig te bereiden hoofdgerecht zul je zeker je hele familie verrassen!

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 200 °C.

Maak de groenten schoon en snijd de courgettes en venkel in dunne plakken. Kook de venkel 10 min. in kokend water en giet af. Verdeel de venkel en courgette in laagjes over een met olijfolie ingevette ovenvaste schaal. Strooi tussen elke laag groente wat van de geraspte kaas, wat tomaatjes en peper en zout naar smaak. Eindig met wat geraspte Parmezaanse kaas en bedruppel met wat olie.

Bestrijk de schnitzels aan beide kanten royaal met Pesto Verde, verdeel de blaadjes basilicum erover en rol ze strak op. Prik elk rolletje vast met een cocktailprikker en leg de rolletjes in een passende met olie ingevette schaal.

Zet beide schalen ca. 20 min. in de hete oven, tot de vleesrolletjes en de groenten gaar zijn.

Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af. Schep de warme pasta om met de rest van de pesto. Verdeel de pasta over 4 warme borden en strooi de rucola erover.

Schep de gegratineerde groenten ernaast en leg op elk bord een vleesrolletje. Verwijder de prikkers!

Serveer tips

Maak een extra feestelijke maaltijd van Kalfsvlees-pestorolletjes met gegratineerde groenten en tagliatelle geef vooraf Bertolli Tomatensoep alla Toscane en als toetje: Stracciatella ijscoupe met warme chocoladesaus (recept staat op de website).

Boodschappenlijstje

  • 2 courgettes
  • 1 venkel
  • 3 el Bertolli Olijfolie Classico
  • 100 g geraspte parmezaanse kaas
  • 8 halfgedroogde tomaten (koelvers)
  • 1 potje Bertolli Pesto Verde
  • 4 ongepaneerde kalfsschnitzel
  • 4 takjes basilicum
  • 400 g tagliatelle
  • 50 g rucola
  • extra nodig: cocktailprikkers
26022

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    3824.07 kcal
  • Energy (kJ):
    15944.49 kJ
  • Eiwitten (g):
    227.4 g
  • Suiker (g):
    51.01 g
  • Vezel (g):
    25.1 g
  • Vet totaal (g):
    168.46 g
  • Saturated fat (g):
    42.06 g
  • Trans fat (g):
    0.39 g
  • Natrium (mg):
    4019.69 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2