Koude pastasalade Calabrese met hazelnoten en verse kruiden

Beoordeel dit recept
Average: 3.6 (20 votes)
Bereidingstijd (min): 
20
Aantal personen: 
4
Seizoen: 
Zomer
Gelegenheid: 
Alledaagse recepten
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
Gerecht: 
Pasta
Koude pastasalade Calabrese met hazelnoten en verse kruiden

introductie

Een koude pastasalade met in Bertolli gebakken Italiaanse roerbakgroenten, geroosterde hazelnoten en hamblokjes in een heerlijke pikante pastasaus. Zo’n zonnige, heerlijke en makkelijk te bereiden pastasalade zet je in een handomdraai op tafel.

Bereiding

Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Afgieten en onder de koude kraan afspoelen en koud laten worden. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan al omscheppend lichtbruin. Laat ze op een bord afkoelen en hak ze grof.

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok en roerbak de Italiaanse roerbakgroenten 3 minuten. Laten afkoelen. Meng de olijfmayonaise in een grote schaal goed met ¼ van de pastasaus. Roer dan de rest van de pastasaus erdoor.

Voeg de fusili, Italiaanse roerbakgroenten en hamblokjes toe. Knip de kruiden erboven fijn en schep alles door elkaar. Verdeel over 4 grote kommen of diepe borden en strooi de hazelnoten erover.

Serveer tips

Maak van de Pastasalade Calabrese met hazelnoten en frisse groene kruiden een extra feestelijke maaltijd. Geef als voorafje Meloen met rauwe ham en als toetje Roompuddinkjes (Panna cotta).

Variaties

Maak de salade met klein gesneden rauwkost in plaats van met Italiaanse roerbakgroenten. Hamblokjes kunnen worden vervangen door gekookte garnalen.

Boodschappenlijstje

  • 400 g Fusilli pasta
  • 50 g witte hazelnoten
  • 1 el Bertolli Olijfolie Classico
  • 400 g italiaanse roerbakgroenten
  • 4 el olijfmayonaise
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Piccante Calabrese à 600 g
  • 150 g hamblokjes
  • 1 bosje gemengde groene kruiden (circa 30 g)
16303

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    3027.25 kcal
  • Energy (kJ):
    12608.91 kJ
  • Eiwitten (g):
    112.3 g
  • Suiker (g):
    73.55 g
  • Vezel (g):
    29.21 g
  • Vet totaal (g):
    113.82 g
  • Saturated fat (g):
    16.65 g
  • Natrium (mg):
    6765.8 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2