Kruidige visschotel & aardappelpuree met Parmezaanse kaas

Beoordeel dit recept
Average: 4 (2 votes)
Bereidingstijd (min): 
5
Aantal personen: 
3
Seizoen: 
Lente
Gelegenheid: 
Alledaagse recepten
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
Gerecht: 
groenten
Kruidige visschotel & aardappelpuree met Parmezaanse kaas

introductie

Een oven visschotel met bloemkool, olijven en peterselie in een kruidige pastasaus. Samen met de aardappelpuree met Parmezaanse kaas zet je een heerlijk Italiaans gerecht op tafel.

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 180 °C. Kook de bloemkool 5 minuten in ruim kokend water met wat zout. Giet af. Hak de peterselie en de olijven fijn.

Vet een ovenschaal in met een beetje vloeibare margarine. Leg de visfilets er naast elkaar in. Verdeel de bloemkool, de olijven en de peterselie gelijkmatig over de vis, schep de Bertolli Pastasaus Alle Erbe erover zodat de filets goed bedekt zijn. Laat de vis in de hete oven in ca. 15 minuten gaar worden. Pel en snijd ondertussen de ui in halve dunne ringen en meng met de balsamicodressing.

Meng vlak voor het serveren de slablaadjes met de ui in de dressing. Leg de visfilets met bloemkool en saus op 3 warme borden en schep de warme aardappelpuree* en de salade ernaast.

Serveer tips

Serveer de Kruidige visschotel & aardappelpuree met Parmezaanse kaas met zelfgemaakte Aardappelpuree met Parmezaanse kaas* Kook ½ kg geschilde en in vieren gesneden kruimige aardappels in een flinke laag gezouten koud water. Kook ze in ca. 20 minuten gaar. Giet af en laat de aardappels in de pan even droogstomen. Stamp de aardappels fijn en voeg naar smaak een scheutje Bertolli vloeibare margarine, wat peper en wat zout toe. Klop er eventueel een scheutje melk door. Schep 20 g geraspte Parmezaanse kaas door de puree.

Variaties

Bestrooi de aardappelpuree met geraspte parmezaanse kaas eens met fijngehakte peterselie.

Boodschappenlijstje

  • 300 gram bloemkoolroosjes
  • 1 bosje peterselie
  • 50 gram zwarte olijven zonder pit
  • 1 eetlepel Bertolli voor Koken, bakken en roerbakken
  • 375 gram stevige visfilets in 3 stukken, bijv. zalm of roodbaars
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Alle Erbe 500g
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels balsamic sladressing
  • 100 gram gemengde groene sla
  • Aardappelpuree met Parmezaanse kaas**
16275

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    1023.86 kcal
  • Energy (kJ):
    4304.32 kJ
  • Eiwitten (g):
    83.86 g
  • Suiker (g):
    55.04 g
  • Vezel (g):
    16.98 g
  • Vet totaal (g):
    45.12 g
  • Saturated fat (g):
    7.28 g
  • Trans fat (g):
    0.05 g
  • Natrium (mg):
    2828.84 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2