Lamsstoofpot met abrikozen

Beoordeel dit recept
Average: 4.2 (5 votes)
Bereidingstijd (min): 
40
Aantal personen: 
4
Gelegenheid: 
Feestelijk
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
Gerecht: 
groenten
Pittigheid: 
Pittig
Lamsstoofpot met abrikozen

introductie

Heerlijke lamsstoofpot met abrikozen, sperziebonen en munt. Dit verrukkelijke Mediterrane gerecht maak je eenvoudig zelf met dit recept en Bertolli Pastasaus Picanta.

Bereiding

Pel en hak de knoflook fijn en snijd de sperziebonen in stukjes van ongeveer 3 cm. Was de abrikozen en snijd ze in vieren. Snijd de lamslapjes in grove stukken.

Verwarm de Bertolli olijfolie in een braadpan en fruit hierin zachtjes de knoflook, tot de geur vrijkomt. Schep er het vlees, de boontjes, de Bertolli pastasaus Picante, de abrikozen en de kaneel door en voeg 100 ml water toe. Breng dit aan de kook en stoof het lamsvlees afgedekt 30 minuten op zacht vuur.

Voeg de abrikozen toe aan het vlees en stoof het gerecht nog ongeveer 10 minuten. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Schep vlak voor het serveren de in reepjes gesneden munt erdoor.

Serveer tips

Deze lamsstoofpot met abrikozen is erg lekker met rijst en komkommersalade.

Boodschappenlijstje

  • 2 tenen knoflook
  • 200 g sperziebonen
  • 250 g verse abrikozen
  • 400 g lamslapjes, grof gesneden
  • 3 el Bertolli Olijfolie Classico
  • 1 zak Bertolli Saus in zak Piccante à 500 g
  • 1 tl kaneel
  • 2 el verse munt
  • zout & zwarte peper uit de molen
19922

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    1442.73 kcal
  • Energy (kJ):
    5998.78 kJ
  • Eiwitten (g):
    98.67 g
  • Suiker (g):
    57.68 g
  • Vezel (g):
    17.12 g
  • Vet totaal (g):
    81.06 g
  • Saturated fat (g):
    20.3 g
  • Trans fat (g):
    2 g
  • Natrium (mg):
    1972.33 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2