Lamsvlees 'Molisana'

Beoordeel dit recept
Average: 4 (18 votes)
Bereidingstijd (min): 
75
Aantal personen: 
6
Gelegenheid: 
Feestelijk
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
Gerecht: 
Vlees
Pittigheid: 
Kruidig
Lamsvlees 'Molisana'

introductie

Dit heerlijke lamsvlees 'Molisana' gerecht wordt van oudsher met geitenvlees gemaakt maar er wordt (net zoals in dit recept) ook vaak lamsvlees voor gebruikt.

Bereiding

Ris de rozemarijn en de salieblaadjes van de takjes en hak ze een beetje klein. Snijd het vlees in vrij grote stukken. Meng deze in een schaal met de rode wijn, de olijfolie, rozemarijn, salie en laurier en marineer een paar uur (in de koelkast).

Pel en snijd de ui fijn en snijd de tomaten in stukjes. Verhit een eetlepel Bertolli vloeibaar in een braadpan en bak de ui zachtjes bruin. Laat de stukken vlees uitlekken, dep ze droog en leg ze in de pan. Bestrooi met peper en zout. Voeg de tomaat en 50 ml warm water toe. Stoof het vlees met een deksel op de pan zachtjes gaar, in ca. 1 uur gaar.

Als de saus iets te dik is, wat water toevoegen en als het erg vochtig is nog even koken zonder deksel.

Serveer tips

Geef voor een complete maaltijd bij deze lamsvlees 'molisana' spaghetti en courgette erbij. Gebruik Bertolli Pastasaus Basilicum in plaats van verse tomaten.

Boodschappenlijstje

  • 1 takje verse rozemarijn
  • 2 takjes verse salie
  • 1 kg lamsschouder (nek of bout)
  • 1 fles rode wijn
  • 200 ml extra vergine olijfolie
  • 3 blaadjes verse laurier
  • 1 ui
  • 500 g tomaten
  • 1 el Bertolli Olijfolie Classico
15436

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    3517.8 kcal
  • Energy (kJ):
    14697.71 kJ
  • Eiwitten (g):
    123.85 g
  • Suiker (g):
    40.75 g
  • Vezel (g):
    8.64 g
  • Vet totaal (g):
    256.95 g
  • Saturated fat (g):
    44.82 g
  • Natrium (mg):
    495.24 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2