Lasagne Bolognese met venkel, ricotta en gemengde salade

Beoordeel dit recept
Average: 3.3 (67 votes)
Bereidingstijd (min): 
5
Aantal personen: 
4
Seizoen: 
Lente
Gelegenheid: 
Alledaagse recepten
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
Gerecht: 
Pasta
Pittigheid: 
Mild
Lasagne Bolognese met venkel, ricotta en gemengde salade

introductie

Een heerlijk lasagne recept met venkel en geurige Bolognesesaus. Met tal van variatiemogelijkheden. Vervang de venkel eens door bleekselderij of paprikarepen. Erg lekker met een frisse gemengde salade.

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Was en snijd of schaaf de venkel in zo dun mogelijke plakjes. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Snijd de tomaten in plakjes. Meng de pastasaus met 1 dl koud water.

Verhit de olijfolie en bak de venkel met de knoflook op een halfhoog vuur in ca. 5 min. glazig. Bestrooi met zout en peper naar smaak.

Bedek de bodem van een ingevette ovenschaal (ca. 1½ l inhoud) met een dunne laag pastasaus Bolognese, wat venkel, plakjes tomaat en weer wat saus. Bedek met een laagje lasagnevellen. Schep daar een laagje saus op (zodat de lasagne goed bedekt is) en weer wat venkel, plakjes tomaat en saus. Bedek met lasagnevellen. Herhaal tot alles op is en eindig met een laag saus. Verkruimel de ricotta erover.

Laat de lasagne in de hete oven in ca. 30 min. gaar en goudbruin worden. Meng de gemengde salade vlak voor het serveren met de groene kruiden. Voeg naar smaak wat dressing toe.

Schep de lasagne aan tafel op de borden en geef de salade er apart bij.

Serveer tips

Garneer de lasagne Bolognese met venkel, ricotta en gemengde salade eventueel met toefjes venkelgroen.

Variaties

Vervang de venkel door een halve struik in boogjes gesneden stengels bleekselderij.

Boodschappenlijstje

  • 2 venkelknollen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 vleestomaten
  • 1 zak Bertolli Saus in zak Bolognese à 460 g
  • 2 el Bertolli Olijfolie Classico
  • 150 g voorgekookte lasagnevellen
  • 100 g ricotta
  • 75 g gemengde salade
  • 3 el fijngehakte groene kruiden
  • 3 el balsamic sladressing
22734

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    1391.47 kcal
  • Energy (kJ):
    5826.95 kJ
  • Eiwitten (g):
    48.03 g
  • Suiker (g):
    64.97 g
  • Vezel (g):
    25.52 g
  • Vet totaal (g):
    76.65 g
  • Saturated fat (g):
    19.4 g
  • Trans fat (g):
    0.32 g
  • Natrium (mg):
    3682.6 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2