Lasagne met kip, paprika en ricotta kaas

Beoordeel dit recept
Average: 3.7 (47 votes)
Bereidingstijd (min): 
10
Aantal personen: 
6
Seizoen: 
Lente
Gelegenheid: 
Alledaagse recepten
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
Gerecht: 
Gevogelte
Pittigheid: 
Kruidig
Lasagne met kip, paprika en ricotta kaas

introductie

Lekker lasagne recept met ricotta kaas en in Bertolli olijfolie gebakken kip, gele paprika's, knoflook, citroenrasp, nootmuskaat en mozzarella in een heerlijke basilicum tomaten pastasaus. Bestrooid met geraspte Parmezaanse kaas.

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Snijd de kipfilet in heel kleine blokjes. Pel en snipper de ui. Ontdoe de paprika's van zaad en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Rasp van de schoongeboende citroen een eetlepel schil af (alleen het gele deel, het witte eronder is bitter van smaak). Snijd de mozzarella in plakken en rasp de Parmezaanse kaas.

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok en bak hierin de blokjes kip rondom bruin. Bak de ui en paprika ongeveer 3 minuten zachtjes mee. Pers de tenen knoflook boven de pan uit en schep er de helft van de citroenrasp door. Breng dit pittig op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Roer in een kom de ricottakaas los met 1 dl water, de rest van de citroenrasp en voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.

Vet een ovenschaal van 25 x 30 cm in en schep 3 - 4 eetlepels pastasaus op de bodem. Leg er 4 vellen lasagne in en verdeel hierover een derde van de pastasaus. Schep de helft van de blokjes kip erop en daarop de helft van de ricotta.

Herhaal de laatste 4 stappen nog een keer. Leg de laatste lasagnevellen op de laatse laag ricotta. Verdeel de rest van de pastasaus erover en leg de plakjes mozzarella bovenop. Strooi tot slot de Parmezaanse kaas over de lasagne.

Bak de lasagne in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.

Serveer tips

Serveer bij deze Lasagne met kip, paprika en ricotta kaas een frisse groene salade.

Boodschappenlijstje

  • 400 g kipfilet
  • 2 uien
  • 2 gele paprika's
  • 1 citroen
  • 1 bol mozzarella à 125 g
  • 75 g parmezaanse kaas
  • 2 el Bertolli Olijfolie Classico
  • 2 tenen knoflook
  • nootmuskaat
  • 250 g ricotta of kwark
  • 2 potten Bertolli Pastasaus Basilico à 400 g
  • 12 groene lasagnevellen
  • 75 g Parmezaanse kaas
19906

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    3359.02 kcal
  • Energy (kJ):
    14086.34 kJ
  • Eiwitten (g):
    226.89 g
  • Suiker (g):
    94.23 g
  • Vezel (g):
    49.31 g
  • Vet totaal (g):
    125.45 g
  • Saturated fat (g):
    59.48 g
  • Trans fat (g):
    1.15 g
  • Natrium (mg):
    4254.22 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2