Lasagne met spinazie, tomaat en gehakt

Beoordeel dit recept
Average: 4.1 (163 votes)
Bereidingstijd (min): 
45
Aantal personen: 
4
Gelegenheid: 
Alledaagse recepten
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
Gerecht: 
Pasta
Lasagne met spinazie, tomaat en gehakt

introductie

Zelf lasagne maken is met dit recept een peulenschil. Gehakt rullen, spinazie roerbakken, Bertolli Pastasaus Aglio toevoegen en je hebt een heerlijke lasagnesaus! De lasagne kun je van tevoren bereiden en tot gebruik in de koelkast bewaren. Zet de schaal 45 minuten voor het eten in de oven en klaar is je overheerlijke Italiaanse lasagne!

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 180 °C. Ontdooi de spinazie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper het sjalotje. Was de tomaten en snijd ze in plakken.

Meng het gehakt met de Italiaanse kruiden en bak het rul, samen met het sjalotje en het uitgeperste teentje knoflook. Roerbak de spinazie een paar minuten mee. Voeg de Bertolli Pastasaus Aglio toe en laat alles 10 minuten zachtjes koken.

Vet een ovenschaal in. Bedek de bodem met een schepje saus en leg daarop een paar plakken tomaat. Bedek dit met lasagnevellen en schep daarop weer een laagje saus met tomatenplakken. Vul de schaal zo verder, afwisselend lasagnevellen, saus en tomaten. Eindig met een laagje saus met daarop tomaat en bestrooi met de geraspte kaas.

Zet de schaal in de oven en bak de lasagne met spinazie in 40 - 45 minuten gaar en goudbruin.

Serveer tips

Serveer bij de Lasagne met spinazie, tomaat en gehakt een salade van rucola en tomaat op smaak gebracht met Bertolli Balsamico Saladedressing.

Variaties

De diepvries spinazie kan ook goed vervangen worden door verse groenten zoals bijvoorbeeld courgette en paprika.

Boodschappenlijstje

  • 450 gram diepvries spinazie
  • 1 sjalot
  • 6 tomaten
  • 450 gram rundergehakt
  • 5 eetlepels Italiaanse kruiden
  • 1 teentje knoflook
  • 1 zak (500 gram) Bertolli Pastasaus Aglio
  • 1 pak lasagnebladen
  • 75 gram geraspte 30+ kaas
15243

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    2777.35 kcal
  • Energy (kJ):
    11613.69 kJ
  • Eiwitten (g):
    167.91 g
  • Suiker (g):
    33.24 g
  • Vezel (g):
    31.95 g
  • Vet totaal (g):
    95.76 g
  • Saturated fat (g):
    42.2 g
  • Trans fat (g):
    2.63 g
  • Natrium (mg):
    1179.02 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2