Lasagne met tonijn, courgette en citroen

Beoordeel dit recept
Average: 3.7 (41 votes)
Bereidingstijd (min): 
40
Aantal personen: 
4
Gelegenheid: 
Alledaagse recepten
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
Gerecht: 
Pasta
Pittigheid: 
Mild
Lasagne met tonijn, courgette en citroen

introductie

Deze lasagne met tonijn, courgette en citroen is een eenvoudige, lekkere lasagne met de echte Italiaanse smaak door de Bertolli Toscana Tradizionale pastasaus.

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Schaaf de courgettes met een dunschiller in dunne lange plakken. Rasp de schil van de schoongeboende citroen. Laat de tonijn uitlekken. Meng de Bertolli pastasaus Toscana Tradizionale met 1 dl koud water, de geraspte citroenschil en de tonijn.

Vet een ovenschaal (ca. 2 ½ l inhoud) in met wat Bertolli olijfolie en bedek de bodem met een dunne laag pastasaus en een laagje courgetteplakjes. Bestrooi de courgette met wat peper en zout en bedek met een laagje lasagnebladen. Herhaal tot alles op is en eindig met een laagje saus. Bestrooi met de geraspte jonge kaas.

Laat de lasagne in de hete oven in ca. 30 min. gaar en goudbruin worden. Schep de lasagne aan tafel op de borden.

Serveer tips

Deze lasagne met tonijn, courgette en citroen smaakt heerlijk met een frisse rauwkostsalade. Garneer met basilicum

Variaties

Lekker anders: Vervang de tonijn uit blik door zalm uit blik of 250 g gerookte zalmsnippers.

Boodschappenlijstje

  • 2 kleine courgettes
  • 1 kleine citroen
  • 2 blikjes tonijn
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Toscana Tradizionale à 600 g
  • 1 el Bertolli Olijfolie Classico
  • 400 g lasagnebladen
  • 4 el geraspte jonge kaas
  • 4 el geraspte jonge kaas
15400

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    2410.73 kcal
  • Energy (kJ):
    10110.29 kJ
  • Eiwitten (g):
    155.46 g
  • Suiker (g):
    65.45 g
  • Vezel (g):
    20.29 g
  • Vet totaal (g):
    34.39 g
  • Saturated fat (g):
    9.79 g
  • Trans fat (g):
    0.23 g
  • Natrium (mg):
    2581.46 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2