Lasagne Tradizionale met gehakt, spinazie en mozzarella

Beoordeel dit recept
Average: 3.7 (80 votes)
Bereidingstijd (min): 
15
Aantal personen: 
4
Seizoen: 
Herfst
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
Gerecht: 
Pasta
Lasagne Tradizionale met gehakt, spinazie en mozzarella

introductie

Lekker spinazie lasagne recept gemaakt met verse spinazie, rul gebakken gehakt en mozzarella. Eenvoudig te maken met een maaltijdpakket van Bertolli.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng in een kom de inhoud van het zakje “besciamella” (uit het pakket), met 350 ml melk. Snijd de gedroogde tomaten en de mozzarella in stukjes.

Verhit 2 el vloeibare margarine in een wok en bak hierin het gehakt al roerende in ca. 5 min. rul en bruin. Voeg de spinazie in 3 delen toe: telkens een minuutje omscheppen tot de spinazie is geslonken en dan weer een deel toevoegen. Voeg 350 ml water, de inhoud van het zakje “tomatensaus” (uit het pakket) en de gedroogde tomaten aan het gehakt-spinaziemengsel toe. Breng al roerend aan de kook en laat de saus nog 2 min. zachtjes koken.

Vet een ovenvaste schaal (ca. 2 l inhoud) in met een beetje vloeibare margarine. Verdeel 5 lepels van de tomaten-gehaktsaus met spinazie over de bodem van de schaal. Vul de schaal afwisselend met een laagje lasagne bladen, tomaten-gehaktsaus met spinazie, de besciamella en de geraspte kaas. Eindig met besciamella en kaas. Verdeel de stukjes mozzarella erover.

Laat de lasagne in het midden van de oven in ca. 40 min. gaar worden (heteluchtoven ca. 35 min.) Even laten staan en dan serveren.

Serveer tips

Serveer deze Lasagne Tradizionale met gehakt, spinazie en mozzarella met een tomatensalade met ragdunne reepjes rode ui en in stukjes gescheurde basilicumblaadjes op smaak gebracht met een kant-en-klare balsamicodressing.

Variaties

Vervang de rundergehakt voor malse in stukjes gesneden kipfilet.

Boodschappenlijstje

  • 1 maaltijdpakket Lasagne-tradizionale">Bertolli Ovengerecht Lasagne Tradizionale
  • 6 zongedroogde tomaten in olie
  • 1 bolletje mozzarella
  • 3 eetlepels Bertolli voor Koken, bakken en roerbakken
  • 300 gram rundergehakt
  • 500 gram goed gewassen verse spinazie
  • 90 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 350 ml melk
15377

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    1731.71 kcal
  • Energy (kJ):
    7225.21 kJ
  • Eiwitten (g):
    114.65 g
  • Suiker (g):
    20.22 g
  • Vezel (g):
    9.54 g
  • Vet totaal (g):
    128.2 g
  • Saturated fat (g):
    47.78 g
  • Trans fat (g):
    1.64 g
  • Natrium (mg):
    2266.1 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2