Linguine met broccoli en knapperige pancetta

Voorbereidingstijd

10 min

Kooktijd

15 min

Dieetvoorkeur

Vlees

Moeilijkheidsgraad

Makkelijk

Streek

Liguria

Porties

5

Linguine met broccoli en knapperige pancetta.

Deel deze pagina

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
  2. Verdeel ondertussen de broccoli in kleine roosjes en snijd de steel in dunne plakjes. Kook de broccoli in ruim kokend water gaar, 6-8 minuten. Giet af in een vergiet. Bak de plakjes pancetta in een droge koekenpan op een laag vuur knapperig.
  3. Giet de pastasaus in de pan, verwarm de saus al roerende op een matig vuur. Schep de broccoli en de pasta door de saus.
  4. Verdeel de linguine over 5 diepe borden, schep op elk een beetje mascarpone of zure room en leg de plakjes pancetta erop. Strooi de basilicum.

Ingrediënten

  • 500 g linguine
  • 750 g broccoli
  • 15 dunne plakjes pancetta
  • 1 Bertolli Basilico pastasaus in fles à 690 g
  • 15 blaadjes basilicum
  • 3 el mascarpone of zure room
Bekijk voedingswaarden
Energie665 kJ (159 kcal)
Eiwitten25,6 g
Koolhydraten92,1 g
Suiker21,2 g
Vezels12,0 g
Vet18,1 g
Verzadigd vet7,1 g
Zout0,78 g

Meer Vlees recepten