Linguine met broccoli en knapperige pancetta

Beoordeel dit recept
Average: 3.5 (27 votes)
Bereidingstijd (min): 
15
Aantal personen: 
5
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
Gerecht: 
Pasta
Linguine met broccoli en knapperige pancetta

introductie

Pasta linguine met broccoliroosjes, knapperige pancetta, romige mascarpone en verse basilicum in een saus van zongerijpte tomaten.

Bereiding

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.

Verdeel ondertussen de broccoli in kleine roosjes en snijd de steel in dunne plakjes. Kook de broccoli in ruim kokend water gaar, 6-8 minuten. Giet af in een vergiet. Bak de plakjes pancetta in een droge koekenpan op een laag vuur knapperig.

Giet de pastasaus in de pan, verwarm de saus al roerende op een matig vuur. Schep de broccoli en de pasta door de saus.

Verdeel de linguine over 5 diepe borden, schep op elk een beetje mascarpone of zure room en leg de plakjes pancetta erop. Strooi de basilicum erover.

Serveer tips

Vooraf: Geroosterd brood met pesto rosso en salami (Crostini) Toe: Verse fruitsalade met een lepel mascarpone en bitterkoekjes (in stukjes) erover

Variaties

Serveer er gemalen Parmezaanse kaas of geroosterde pijnboompitjes bij om er aan tafel over te strooien.

Boodschappenlijstje

  • 500 g linguine
  • 750 g broccoli
  • 15 dunne plakjes pancetta
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Basilico à 690 g
  • 15 blaadjes basilicum
  • 3 el mascarpone of zure room
16320

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    3325.02 kcal
  • Energy (kJ):
    13869.1 kJ
  • Eiwitten (g):
    127.86 g
  • Suiker (g):
    106.12 g
  • Vezel (g):
    59.86 g
  • Vet totaal (g):
    90.48 g
  • Saturated fat (g):
    35.34 g
  • Natrium (mg):
    3886.88 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2