Macaroni met pittige garnalen, sinaasappel en verse basilicum

Beoordeel dit recept
Average: 3.5 (4 votes)
Bereidingstijd (min): 
15
Aantal personen: 
2
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
Gerecht: 
Pasta
Macaroni met pittige garnalen, sinaasappel en verse basilicum

Bereiding

Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil eraf (alleen het oranje deel, het witte eronder is bitter van smaak). Pers de vrucht uit. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit de olijfolie in een diepe pan. Roerbak hierin de groenten zo'n 3 minuten. Bak dan de garnalen een minuut of 3 mee. Roer de rasp, het sap en de pastasaus erdoor en breng de saus tegen de kook aan. Schep de macaroni erdoor en warm alles nog een minuutje goed door.

Haal ondertussen de basilicumblaadjes van de stelen en snijd ze iets kleiner. Schep de macaroni op 2 voorverwarmde, diepe borden en strooi tot slot de basilicum erover.

Variaties

Je kunt de garnalen in dit recept vervangen door stukjes surimi of krabsticks. Deze zijn al gaar. Je kunt ze dus samen met de pasta toevoegen, omdat ze alleen nog even warm moeten worden.

Boodschappenlijstje

  • 200 g macaroni
  • 2 el Bertolli Classico Olijfolie
  • 300 g macaronigroenten
  • 250 g grote, rauwe, gepelde garnalen (vers of diepvries)
  • 1 sinaasappel
  • 1 pot Bertolli Pastasaus Rode pepers & paprika
  • 2 takjes basilicum
15274

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    1019.15 kcal
  • Energie (kj):
    4262.15 kj
  • Eiwitten (g):
    52.941 g
  • Koolhydraten (g):
    156.921 g
  • Suiker (g):
    17.395 g
  • Vezel (g):
    28.832 g
  • Vet totaal (g):
    8.959 g
  • Verzadigd vet (g):
    1.425 g
  • Trans vet (g):
    0.02 g
  • Natrium (mg):
    1444.03 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2