Mosselen gestoofd in arrabiatasaus met ciabatta

Beoordeel dit recept
Average: 3.5 (13 votes)
Bereidingstijd (min): 
20
Aantal personen: 
2
Gelegenheid: 
Diner voor twee
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
Gerecht: 
groenten
Pittigheid: 
Pittig
Mosselen gestoofd in arrabiatasaus met ciabatta

introductie

Een recept met mosselen gestoofd in rode pepers & paprikasaus met ciabatta. Lekker pittig door de pastasaus van Bertolli.

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Schil de wortelen en schaaf ze in lange dunne linten. Haal de basilicumblaadjes van de stelen.

Hak de stelen fijn en meng ze met het citroensap, de honing, een snufje zout, een draai peper en de olijfolie. Meng deze dressing met de linten wortel en laat ze tenminste 10 minuten trekken. Schep ze zo nu en dan om.

Controleer de mosselen en gooi kapotte schelpen of open schelpen die na een flinke tik met een mes niet sluiten, weg.

Doe de mosselen met de groenten en de Bertolli pastasaus Arrabiata in een ruime, diepe pan. Breng dit aan de kook, dek de pan af en laat de mosselen dan in 8 - 10 minuten gaar worden. Schep ze tussentijds 2x om.

Leg het ciabatta brood ondertussen in de hete oven en laat het in 5 minuten lekker warm en knapperig worden. Schep de mosselen in 2 diepe borden. Verdeel de wortelsalade over 2 kleine bordjes en strooi hier de basilicum overheen. Geef het brood er apart bij.

Serveer tips

Deze mosselen gestoofd in rode pepers & paprikasaus met ciabatta zijn heerlijk met een verse pasta.

Boodschappenlijstje

  • 2 winterwortels
  • 2 takjes basilicum
  • 3 el citroensap
  • 2 tl honing
  • 4 el olijfolie
  • 2 kg panklare mosselen
  • 200 g verse soepgroenten
  • 1 pot Bertolli Pastasaus in pot Arrabbiata à 500 g
  • 1 ciabatta brood
  • 1 ciabattabrood
15271

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    4238.2 kcal
  • Energy (kJ):
    17762.82 kJ
  • Eiwitten (g):
    376.27 g
  • Suiker (g):
    56.62 g
  • Vezel (g):
    26.12 g
  • Vet totaal (g):
    151.96 g
  • Saturated fat (g):
    31.81 g
  • Trans fat (g):
    0.05 g
  • Natrium (mg):
    10782.42 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2