Pasta Bolognese met aubergine, Parmezaan en basilicum

Beoordeel dit recept
Average: 3 (54 votes)
Bereidingstijd (min): 
20
Aantal personen: 
3
Seizoen: 
Zomer
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
Gerecht: 
Pasta
Pasta Bolognese met aubergine, Parmezaan en basilicum

introductie

Pasta Bolognese maken is heel eenvoudig met dit bolognese recept. Gegrilde aubergine, basilicum en geraspte Parmezaanse kaas. Een fantastisch Italiaans gerecht dat nét even anders is.

Bereiding

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat goed uitlekken.

Was en snijd ondertussen de aubergine in kwart plakjes. Bedruppel een grillpan met de olijfolie en rooster de aubergineplakken aan beide kanten lichtbruin.

Verwarm in een pan de pastasaus. Schep de aubergine erdoor en warm 2 minuten mee. Verdeel de pasta over 3 diepe warme borden, giet de saus erover en scheur de basilicum erboven in stukjes. Bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas.

Serveer tips

Voorgerecht: Getoaste ciabatta met pesto, tomaat en sla Nagerecht: Fruit granito

Variaties

Deze pasta bolognese is ook lekker met gegrilde courgette en/of paprika. Voeg met de gegrilde groenten ook 1 el kappertjes toe.

Boodschappenlijstje

16326

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    1815.64 kcal
  • Energy (kJ):
    7689.08 kJ
  • Eiwitten (g):
    71.01 g
  • Suiker (g):
    45.69 g
  • Vezel (g):
    29.27 g
  • Vet totaal (g):
    47.15 g
  • Saturated fat (g):
    11.16 g
  • Trans fat (g):
    0.09 g
  • Natrium (mg):
    2899.86 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2