Pasta met gehaktballetjes, rucola en Parmezaanse kaas

Beoordeel dit recept
Average: 4.3 (35 votes)
Bereidingstijd (min): 
25
Aantal personen: 
4
Gelegenheid: 
Alledaagse recepten
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
Gerecht: 
Pasta
Pittigheid: 
Kruidig
Pasta met gehaktballetjes, rucola en Parmezaanse kaas

introductie

Een pasta met gehaktballetjes, rucola en Parmezaanse kaas. Een lekker kruidig gerecht voor jong en oud.

Bereiding

Pel en snipper de ui. Was de rucola en laat de blaadjes in een vergiet goed uitlekken. Breng het rundergehakt op smaak met peper, zout en de Italiaanse kruiden, kneed het goed door en draai er kleine balletjes van. Rasp de Parmezaanse kaas. Kook in een pan ruim water de spaghetti ‘al dente’ volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verwarm de Bertolli olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui zachtjes aan. Pers er dan het teentje knoflook boven uit, schep de gehaktballetjes in de pan en bak ze snel rondom bruin.

Voeg de Bertolli pastasaus Alle Erbe toe en laat het zo 10 minuten zachtjes pruttelen. Schep 2 minuten voor het einde van de kooktijd de rucola er doorheen.

Verdeel de spaghetti over de borden en schep de saus erop. Garneer het gerecht met wat Parmezaanse kaas.

Serveer tips

Deze pasta met gehaktballetjes, rucola en parmezaanse kaas is lekker met een frisse komkommersalade.

Boodschappenlijstje

  • 1 ui
  • 100 g rucola
  • 450 g rundergehakt
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 400 g Bertolli Pasta Spaghetti
  • 1 el Bertolli Olijfolie Classico
  • 1 teentje knoflook
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Alle Erbe 500g
15341

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    3055.67 kcal
  • Energy (kJ):
    12903.63 kJ
  • Eiwitten (g):
    168.73 g
  • Suiker (g):
    60.37 g
  • Vezel (g):
    22.6 g
  • Vet totaal (g):
    111.69 g
  • Saturated fat (g):
    44.54 g
  • Trans fat (g):
    2.6 g
  • Natrium (mg):
    2854.81 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2